به گزارش ایسنا، در سالهای اخیر، بشر به دلیل تولید بیش از اندازه زبالههای پلاستیکی، شاهد آسیبهای گسترده و غیرقابل جبران به زندگی در دریا بوده است، اما اگر از این مقدار افزایش زباله جلوگیری شود میتوان برای نجات اقیانوسهای جهان امیدوار بود.
در قطعنامه سازمان ملل متحد در نایروبی کنیا، بیش از 200 کشور برای پایان دادن به زبالههای پلاستیکی بستر اقیانوسها توافق کردهاند.
این قطعنامه گامی مهم در راستای ایجاد یک پیمان قانعکننده برای حل مشکل آلودگی پلاستیک در اقیانوسهاست زیرا اگر روند فعلی ادامه یابد، مقدار زبالههای پلاستیکی از تعداد ماهیها تا سال 2050 بیشتر خواهد شد.
در ماه ژانویه سال جاری، گونهای نادر از نهنگها در حالی جان خود را از دست دادند که مقدار زیادی کیسه پلاستیکی در شکمشان یافت شد.
هر ساله، هشت میلیون تن پلاستیک که شامل بطری، پلاستیک بستهبندی و سایر ضایعات است به اقیانوسها ریخته میشود و در این میان چین بزرگترین تولیدکننده مواد زاید پلاستیکی است اما تلاش برای کاهش آن آغاز شده است.
اندونزی، دومین کشور تولیدکننده آلایندههای پلاستیک (پس از چین) است که قصد دارد تا سال 2025، به میزان 75 درصد زبالههای پلاستیکی را کاهش دهد.
در این قطعنامه، کشورها توافق کردهاند تا نظارت بر میزان پلاستیک وارد شده به اقیانوسها را شروع و آن را کنترل کنند.