این تحرک بعد از ناکام گذاشتن پیشنویس قطعنامهای در شورای امنیت در زمینه مخالفت با هر گونه تغییر در وضعیت حقويقي شهر بیت المقدس است.
میروسلاو لایچاک، رئیس مجمع عمومی سازمان ملل اعلام کرد، این درخواست را دریافت کرده است.
او افزود: من در اسرع وقت خواهان نشستی در مجمع عمومی سازمان ملل خواهم شد.
ریاض منصور، سفیر فلسطین در سازمان ملل پیشبینی کرد، نشست فوقالعاده فردا چهارشنبه 29 یا پنجشنبه 30 آذر برگزار شود.
به گزارش ایسنا به نقل از الجزیره،او گفت: این درخواست همچنین به نام سازمان همکاری اسلامی و جنبش عدم تعهد ارائه شده است.
منصور افزود: در این درخواست آمده است، این نشست فوقالعاده طبق اصل "متحدان براي صلح" در اشاره به قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل به شماره ۳۷۷ است که قطعنامههای مجمع عمومی سازمان ملل را برای تمامی اعضای سازمان از جمله اعضای دائم شورای امنیت الزامآور میکند.
ریاض مالکی، وزیر خارجه فلسطین نیز گفته بود، فلسطینیها خواستار برگزاری نشست فوقالعاده مجمع عمومی سازمان ملل بعد وتوی آمریکا در شورای امنیت خواهند شد.
او ادامه داد، کشورهای عضو مجمع خواهان تایید این قطنامه خواهند شد.
آمریکا در جلسه رایگیری طرح مصر به درخواست فلسطین که در زمینه رد اعلام قدس به عنوان پایتخت اسرائیل و انتقال سفارت آمریکا از تلآویو به آنجا بود، از حق وتو استفاده کرد. در حالی که ۱۴ عضو شورای امنیت به جز آمریکا به این پیشنویس قطعنامه رای مثبت دادند.
ریاست تشکیلات خودگردان فلسطین نیز وتوی آمریکا را بیتوجهی به خواست جامعه جهانی خواند.
نبیل ابوردینه، سخنگوی ریاست تشکیلات خودگردان فلسطین این وتو را محکوم کرده و آن را غیرقابل قبول خواند و گفت اين حركت ثبات جهانی را تهدید میکند.
محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین نیز در ابتدای جلسه گسترده در رام الله تحرکات آتی در سایه وتوی آمریکا را اعلام کرد و گفت: طرف فلسطینی فورا برای پیوستن به ۲۲ سازمان بینالمللی وابسته به سازمان ملل وارد عمل خواهد شد و همچنین هر هفته برای پیوستن به تعداد بیشتری از سازمانها و معاهدات بینالمللی تلاش خواهد کرد.