به گزارش ایرنا از خبرگزاری یونهاپ، مقامات کره جنوبی می گویند این کشتی در روز 11 اکتبر در بندر 'یوسو' در جنوب کره جنوبی پهلو گرفت و مدعی بود که محموله نفت را از ژاپن به تایوان منتقل می کند در حالیکه در بررسی ها معلوم شد این کشتی، به جای رفتن به تایوان، بشکههای نفت را به یک کشتی کرهشمالی به نام 'سام جونگ 2' و سه کشتی کشورهای دیگر منتقل کرد.
قطعنامه 2375 شورای امنیت سازمان ملل متحد که در سپتامبر (شهریور) سال جاری تصویب شد کشورهای عضو را از انتقال کشتی به کشتی هرگونه کالا به کره شمالی منع کرده است.
قطعنامه 2397 شورای امنیت سازمان ملل نیز که یک هفته پیش به تصویب رسید، اجازه داده است تا کشتی های مظنون به شرکت در فعالیت های غیرقانونی کره شمالی، توسط سایر کشورها بازرسی و توقیف شوند.
کره جنوبی اعلام کرده است حدود 6 ماه این کشتی هنگ کنگی را توقیف خواهد کرد اما انتظار می رود هنگ کنگ تقاضای ترخیص این کشتی را به کمیته تحریم کره شمالی در سازمان ملل ارائه کند.
روزنامه 'چوسونلیبو' کره جنوبی چند روز پیش به نقل از وزارت خارجه این کشور گزارش داده بود ماهوارههای شناسایی آمریکا از ماه اکتبر تاکنون حدود ۳۰ بار کشتیهای چینی را رصد کرده اند که نفت خود را به کشتیهای کره شمالی در دریای غرب (زرد) منتقل میکردند.
کره جنوبی گفته بود مواردی از این تجارت در ماه های گذشته فاش شده است به طوری که در ماه اکتبر به رغم وجود برخی تحریم ها، چین و کره شمالی اقدام به تجارت نفت کرده اند.
وزارت خارجه کره جنوبی خاطر نشان کرده است کمیته تحریم های کره شمالی در شورای امنیت سازمان ملل خواستار بحث در باره این معاملات شده است.
در همین حال سخنگوی وزارت خارجه چین نیز روز گذشته اخبار منتشر شده در برخی از رسانه های خارجی و منطقه ای مبنی بر اینکه این کشور به طور مخفیانه چند کشتی نفت برای کره شمالی ارسال کرده است را تکذیب کرد.
'هوا چون اینگ' گفته بود اطلاعی در باره این مساله نداریم لذا باید مشخص شود که کدام کشتی ها بوده اند و آیا از تحریم ها تخطی کرده اند و اینکه چه زمانی و چه مقادیری ارسال شده است.
سخنگوی چین گفته است کشورش در اجرای تحریم های سازمان ملل علیه کره شمالی جدیت دارد و اگر اسناد و مدارکی وجود دارد که نقض این مقررات را از سوی پکن نشان می دهد آن زمان چین به طور دقیق به آن رسیدگی و با آن تعامل خواهد کرد.
'دونالد ترامپ' رئیسجمهوری آمریکا نیز روز گذشته در شبکه اجتماعی توئیتر، نوشته بود ' مچ خلافکار گرفته شد؛ خیلی ناامید کننده است که چین اجازه میدهد نفت خام به کرهشمالی برسد اگر چنین چیزی ادامه پیدا کند، هیچوقت به راهحلی دوستانه برای مشکل کرهشمالی نمیرسیم.'
واشنگتن معتقد است همکاری کامل چین که همسایه و اصلیترین شریک تجاری کرهشمالی محسوب میشود، برای حل بحران شبه جزیره ضروری است با این حال آمریکا به کرهشمالی هشدار داده تمامی اقدامها از جمله اقدام نظامی، روی میز است.