به گزارش ایرنا از روزنامه مردم ارگان حزب حاکم چین، این کشور بر اساس راهبرد نظامی و غیرنظامی و برای دفاع از امنیت سایبری خود این مرکز را راه اندازی کرده است.
ایجاد یک سامانه امنیت سایبری بسیار توانمند برای دفاع از این قلمرو در چین و آماده سازی چین برای پیروزی در نبردهای سایبری در آینده، از اهداف این مرکز نوآوری فضای مجازی به حساب می آید.
گروه موسسات امنیتی چین گزارش کرده است مجموعه ای از نهادهای غیرنظامی و نظامی وابسته به ارتش این کشور در ایجاد این مرکز همکاری کرده اند.
از اهداف دیگر راه اندازی این مرکز ایجاد سامانه دفاعی قوی، کمک به توسعه شبکه اینترنت و کمک به کاربران بخش های نظامی برای مقابله با تهدیدهای فضای مجازی است.
از موسسات مختلف در چین خواسته شده است با نهادهای نظامی کمال همکاری را داشته باشند تا یک سامانه بسیار قوی دفاعی در فضای مجازی در سراسر کشور شکل گیرد.
قرار است این مرکز یک صندوق ویژه سرمایه گذاری فضای سایبری و تیمی از محققان را تشکیل دهد تا مشخصا چین بتواند توان مقابله با تهدیدها در فضای مجازی را داشته باشد.
اداره فضای مجازی چین دسامبر سال 2016 بیانیه امنیت راهبردی سایبری این کشور را با این هدف که چین بتواند در نوآوری در این عرصه و مقابله با تهدیدهای فضای مجازی قدرت پیشرو باشد، منتشر کرد.
آمارها نشان می دهد این کشور در راستای مبارزه با جرایم سایبری، 13 هزار سایت اینترنتی غیرقانونی را مسدود کرده است.
سختگیری های دولت چین در شبکه اینترنت از سال 2013 میلادی که نسل جدید رهبری قدرت را در اختیار گرفته بیشتر شده و این کشور آن را تلاشی برای پاکسازی این شبکه دانسته است.
گزارش شینهوا حاکی است از سال 2015 میلادی تاکنون دولت بیش از 13 هزار وبسایت غیرقانونی را تعطیل کرده و پروانه کار شمار زیادی را نیز به طور کامل لغو کرده است.
اداره فضای سایبری چین در تارنمای خود آورده که دو هزار و 200 اپراتور را فراخوانده و در باره محتویات این وب سایت ها با آنها گفت و گو کرده است.
بسیاری از این سایت ها در کنار اقدامات غیراخلاقی موضوعاتی را در باره تروریسم و مسایل امنیتی منتشر کرده بودند که همه آنها از روی این سایت ها برداشته شده است.
در همین حال اداره فضای سایبری چین در گزارش خود آورده که بیش از 10 میلیون حساب اینترنتی نیز به دلیل تخطی از پروتکل ارایه خدمات فسخ شده است.