به گزارش ایسنا، براساس گزارش "سوث چاینا مورنینگ پست"، بندر گوادر بخش کلیدی کوریدور اقتصادی چین پاکستان است.
این روزنامه به نقل از منابع آگاه در ارتش آزادیبخش خلق چين گزارش داد، نیروی دریایی پایگاهی در نزدیکی گوادر شبیه پایگاهش در جیبوتی برقرار میکند.
این منابع تردیدهایی را درباره امکان اجرای این تصمیم مطرح کرده و به این نشریه گفتند بندر گوادر نمیتواند خدمات مشخص برای کشتیهای جنگی را تامین کند.
به گفته این منابع، بندر مذکور مکان مناسبی برای حمایت لجستیکی نظامی نیست. کارشناسان هم میگویند این بندر واقع در دریای عرب به عنوان لنگرگاه و محل نگهداری کشتیها و همچنین حمایت لجستیکی استفاده خواهد شد.
این کارشناس گفت این امر معمول است که تاسیسات جداگانهای برای کشتیهای جنگی و کشتیهای باری وجود داشته باشد چون آنها عملیاتهای متفاوتی انجام میدهند.
چین همچنین در نظر دارد یک پایگاه نظامی دیگر در شهر ساحلی جیوانی پاکستان که در نزدیکی گوادر و نزدیکی مرز ایران است، بسازد. ساخت یک پایگاه نیازمند آن است که ساکنان محلی از آنجا بروند تا مسیر برای ایجاد یک منطقه امنیتی فراهم شود.
خبر ساخت این پایگاه در شرایطی منتشر شد که کارشناسان منطقهای هشدار میدهند چین در حال گرفتن جای آمریکا به عنوان مهمترین شریک امنیتی پاکستان است و از پاکستان برای دستیابی بیشتر به اقیانوس هند استفاده میکند.
به گفته کارشناسان، افزایش سرمایهگذاری چین در پاکستان همزمان با تصمیم اخیر ترامپ برای قطع کمکهای مالی به این کشور اسلامآباد را به سمت آغوش پکن هدایت میکند.
انتظار میرود سرمایهگذاری چین در پاکستان تا ۲۰۳۰ با ساخت کوریدور اقتصادی مذکور که بندر گوادر بلوچستان را به کشگر در غرب چین متصل میکند، به ۴۶ میلیارد دلار برسد.