به گزارش ایسنا، بانک جهانی در گزارش خود با عنوان "چشمانداز اقتصاد جهانی" پیشبینی کرد رشد اقتصادی ایران در سال ۲۰۱۸ به ۴ درصد و در سال ۲۰۱۹ به ۴.۳ درصد میرسد.
در گزارش قبلی این وامدهنده جهانی که در ژوئن سال ۲۰۱۷ منتشر شده بود، رشد تولید ناخالص داخلی ایران ۴.۱ درصد برای سال ۲۰۱۸ و ۴.۲ درصد برای سال ۲۰۱۹ پیشبینی شده بود که نشان میدهد بانک جهانی پیشبینی خود از رشد اقتصادی ایران در سال 2017 را به میزان ۰.۱ درصد کاهش داده و پیشبینی خود از رشد ایران در سال ۲۰۱۹ را به میزان ۰.۱ درصد افزایش داده است.
این بانک همچنین اعلام کرد: رشد اقتصادی ایران به عنوان دومین اقتصاد بزرگ منطقه، در سال ۲۰۲۰ به ۴.۳ درصد خواهد رسید زیرا رشد بالاتر سرمایهگذاری در این کشور، کاهش تولید نفت و محدودیت دسترسی به تامین مالی را جبران خواهد کرد.
بنابر این گزارش، علاوه بر تاثیر کاهش رشد بخش نفتی پس از رشد سریعی که در سال ۲۰۱۶ داشت، عامل دیگر کندی رشد اقتصاد ایران، تضعیف اطمینان سرمایهگذاران خارجی به دلیل تنشهای ژئوپلتیکی از جمله تحریمهای جدید و موضع سختگیرانه آمریکا در برابر توافق هستهای بود.
رشد تولید ناخالص داخلی ایران در سال ۲۰۱۲ به دلیل تشدید تحریمهای بینالمللی علیه برنامه هستهای، به منفی ۶.۶ درصد رسید. در سال ۲۰۱۵ که آخرین سال تحریمها علیه ایران بود، رشد ایران به منفی ۱.۳ درصد رسید و بعد از آن در سال ۲۰۱۶ به ۱۳.۴ درصد افزایش پیدا کرد اما در سال ۲۰۱۷ مجددا کاهش یافت و به ۳.۶ درصد رسید.