به گزارش ایرنا غلامرضا شریعتی بامداد سهشنبه در برنامه زنده تلویزیونی در سیمای مرکز خوزستان با حضور رییس سازمان حفاظت محیط زیست افزود: نمیتوان تحمل کرد که یک وزارتخانه برای تحقق اهداف خود پروژهای را بدون توجه به پیامدهای زیست محیطی آن اجرا کند.
وی اظهار کرد: رییس جمهوری دستگاههای مختلف مانند وزارت جهاد کشاورزی، استانداری خوزستان، سازمان برنامه و بودجه و محیط زیست را مامور حل مشکل گرد و غبار خوزستان کرده است.
شریعتی با اشاره به این که 300 میلیارد ریال در اسفند سال گذشته برای مهار کانونهای گرد و غبار خوزستان تخصیص یافت افزود: در سال 96 نیز مبلغ 100 میلیون دلار برای کاهش اثرات گرد و غبار در نظر گرفته شد که افزون بر 70 درصد آن در حوزههای مختلف به جهادکشاورزی، موسسه جهادنصر، سازمان محیط زیست، زمینشناسی و اداره کل هواشناسی خوزستان اختصاص یافت.
استاندار خوزستان اقدامات انجام شده در این راستا را شامل 2 بخش بیولوژیک و فنی مهندسی خواند و گفت: در بخش فنی مهندسی موسسه جهادنصر تونلی به طول 47 کیلومتر و عرض 50 متر حفر کرده که باوجود موانع طبیعی و غیرطبیعی بیشمار تا چند روز آینده افتتاح میشود.
وی افزود: یکی از مزایای این تونل آباندازی به تالابهای فصلی مانند منصوری و شریفیه است که در چند سال گذشته خشک شدند.
وی درخصوص طرح کشت نهال نیز توضیح داد: سال گذشته بیش از 6 هزار هکتار از عرصههای فوق بحرانی جنوب شرق اهواز نهالکاری شد، حدود چهار هزار هکتار نیز در سالهای گذشته نهالکاری شده بود.
استاندار خوزستان با اشاره به این که حدود 42 هزار هکتار از اراضی جنوب شرق اهواز فوق بحرانی است، تاکید کرد: طبق برنامه قرار است امسال نیز در سطح 19 هزار هکتار از اراضی نهال کشت شود.
بیش از یک میلیون و 200 هزار هکتار از زمینهای خوزستان را بیابان تشکیل داده که نقش مهمی در بروز پدیده گرد و غبار در این استان دارد و گفته میشود بین 30 تا 40 درصد این گرد و غبارها منشاء داخلی دارد.
بر اساس مطالعات، مساحت کانونهای فرسایش بادی و ماسههای روان در خوزستان 280 هزار هکتار و وسعت کانونهای رُسی 350 هزار هکتار است که کانونهای رسی، بحرانی معرفی شده است.
حدود 40 هزار هکتار از این کانونها در جنوب و شرق اهواز کانونهای فوق بحرانی است که در اولویت طرح مقابله با ریزگرد قرار دارد و از بهمن پارسال عملیات مهار کانونها در این سطح آغاز شد.
استان خوزستان از جمعه گذشته با پدیده گرد و غبار دست و پنجه نرم میکند که این امر سبب تعطیلی مدارس، مراکز آموزشی و ادارات برخی شهرستانها در سه روز گذشته شد.
رییس جمهوری در نشستی در روز دوشنبه، رییس سازمان حفاظت محیط زیست و وزیر جهاد کشاورزی را مامور سفر به خوزستان و رسیدگی به اوضاع و پیگیری طرحهای مبارزه با گرد و غبار کرد.
تاریخ انتشار: ۴ بهمن ۱۳۹۶ - ۰۱:۰۱
همشهری آنلاین: استاندار خوزستان با بیان اینکه برای رفع مشکل ریزگردها با منشاء داخلی ۳۲۰ هزار هکتار از کانون های گرد و غبار این استان باید مهار شود گفت: اکنون به برنامه مدیریت یکپارچه سرزمینی در استان و کانون های داخلی ریزگرد نیاز داریم.