انتشار تصاویری از استفاده ارتش ترکیه از تانکهای لئوپارد ساخت آلمان در نبرد عفرین اعتراض برخی از سیاستمداران آلمانی و فعالان حقوق بشري را برانگیخته است.
منتقدان دولت آلمان در حالی از استفاده آنکارا از این تانکها انتقاد می کنند که برلین طرح ارتقا و نوسازی تانکهای ارتش ترکیه را در راستای بهبود روابط با آنکارا در دست بررسی دارد.
برخی از مخالفان آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان خواستار توقف صدور اسلحه و تجهیزات نظامی به ترکیه شدهاند.
دولت آلمان سال ۲۰۰۵ مجوز صدور تانکهای لئوپارد ۲ به ترکیه را صادر کرد.
به گزارش آر.تي، حتي يكي از اعضاي حزب مركل، نوربرت روتگن خاطرنشان كرد:" اين كاملا واضح است كه المان نبايستي تجهيزات ارتقاي اين تانكها را به تركيه بدهد."
او حضور تركيه در شمال سوريه را " نقض صريح قوانين بينالمللي" خواند.
آنکارا از روز شنبه 30 دي عملیات زمینی و هوایی خود درشمال سوریه را آغاز کرد.
اعتراضها در آلمان در حالی مطرح می شود که دولت اين كشور تاکنون به طور رسمی در مورد عملیات ترکیه در شمال سوریه موضعگیری نکرده است. با این حال سایر کشورهای غربی به عمليات نظامي در شمال سوریه واکنش نشان دادهاند.
ترکیه هدف از این عملیات را ایجاد منطقه امنی در خاک سوریه به عمق ۳۰ کیلومتر از مرز دو کشور عنوان کرده است.
سخنگوی وزارت دفاع آلمان در واکنش به تصاویر منتشر شده از تانکهای لئوپارد فقط گفت: زمان ثبت این تصاویر مشخص نیست،
یان کورته، رئیس فراکسیون پارلمانی حزب چپها گفت: آنگلا مرکل باید سیاست دولت درخصوص حمله نظامی نیروهای ترکیه به منطقه کردنشین عفرین را روشن کند.
آلمان اينروزها صحنه درگيري گروههاي طرفدار اردوغان، رئيسجمهور تركيه و كردها شدهاست. در فرودگاه هانوفر میان تظاهرکنندگان کرد و گروههای ترک طرفدار اردوغان درگیری رخ داد و پلیس ناچار به دخالت شد. برخي شهرهاي ديگر آلمان نيز شاهد درگيريهاي مشابه و اعتراضها به حضور تركيه در عفرين بودهاند.