به گزارش ایسنا، هم اکنون این گزارش دوسالانه توسط کارشناسان و محققان دانشگاه ییل و کلمبیا و با همکاری مجمع جهانی اقتصاد منتشر شده است.
در این گزارش ۱۸۰ کشور در ۲۴ شاخص عملکردی در ۱۰ موضوع مختلف شامل سلامت محیط زیست و حیات زیستبومها رتبهبندی شدهاند. بر اساس این گزارش، سوئیس در حوزه پایداری محیط زیست رتبه نخست را دارد و پس از آن فرانسه، دانمارک، مالت و سوئد به ترتیب در رتبههای بعدی قرار دارند.
رتبهی بالای سوئیس عملکرد قویِ این کشور را در اکثر مسائل به ویژه کیفیت هوا و حفاظت از شرایط آب و هوایی نشان میهد.
به طور کلی امتیاز بالا در این رتبهبندی نمایانگر تعهدات طولانیمدت برای حفظ سلامت عمومی و حفاظت از منابع طبیعی و نیز اعمال سیاستهای کاربردی در زمینه کنترل انتشار گازهای گلخانهای ناشی از فعالیتهای اقتصادی است.
کشورهای انتهای این فهرست شامل هند، بنگلادش، بروندی، جمهوری کنگو و نپال هستند. امتیاز پایین این کشورها در فهرست EPI نشاندهنده نیاز به تلاشهای پایدار ملی در برخی از حوزهها به ویژه بهبود کیفیت هوا، حفظ تنوع زیستی و کاهش انتشار گازهای گلخانهای است.
به گزارش ساینس دیلی، برخی از کشورهای انتهایی این فهرست با چالشهای گستردهتری مانند ناآرامیهای مدنی مواجه هستند اما امتیاز پایین برخی دیگر از کشورها ناشی از ضعف برنامههای دولتی است.
گزارش EPI نه تنها جایگاه فعلی کشورها در مسائل زیستمحیطی را نشان میدهد بلکه نشاندهنده روندی مهم در عملکرد زیست محیطی در سطح ملی و جهانی است.
طبق گزارش EPI در سال ۲۰۱۸ موفقیت در زمینه توسعه پایدار نیازمند هر دو مسئله اقتصادی برای سرمایهگذاری در حوزه زیرساختهای محیطی و مدیریت دقیق صنعت و شهرنشینی است؛ موضوعاتی که میتوانند منجر به آلودگی و به خطر افتادن سلامت عمومی و تهدید اکوسیستمها شوند.