به گزارش ایرنا، براساس مصوبات امروز شورای شهر تهران، جانبازان بالای 70 درصد و جانبازان اعصاب و روان بالای 25 درصد به شرط تایید بنیاد مستضعفان و جانبازان از پرداخت عوارض ورود به محدوده طرح ترافیک معاف شدند.
همچنین با تصویب اعضای شورای شهر، خبرنگاران نیز برای پرداخت عوارض ورود به محدوده طرح ترافیک تهران از ضریب نیم درصد(50 درصد) تخفیف بهرهمند شدند.
محسن پورسیدآقایی معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران در جریان بررسی این طرح در صحن شورای شهر گفت: در قانون ذکر شده وزارت کشور باید تسهیلاتی را برای تردد جانبازان درنظربگیرد و ما نیز به عنوان شهرداری از 50 درصد حق خود در این زمینه میگذریم اما 50 درصد دیگر باید از سوی بنیاد جانبازان و وزارت کشور تامین شود.
وی افزود: 10 هزار سهمیه تردد در محدوده طرح ترافیک تهران در سال به بنیاد جانبازان و مستضعفان اختصاص داده میشود.
ابراهیم امینی نایب رییس شورای اسلامی شهر تهران نیز دراین جلسه گفت: اگر جایی که قانون گفته این قشر نباید مبلغی برای ورود به طرح ترافیک بپردازند، پس ما نمیتوانیم قانون بالادستی را درنظر نگیریم و برخلاف آن عمل کنیم.
حسن رسولی دیگر عضو شورای شهر تهران نیز در مخالفت با معافیت جانبازان از پرداخت عوارض ورود به طرح ترافیک گفت: 10 هزار جانباز 25 درصدی داریم که اگر به محدوده طرح ترافیک وارد شوند، کل طرح جدید بهم میریزد.
محمد سالاری یکی دیگر از اعضای شورای اسلامی شهر تهران نیز در جریان بررسی این طرح گفت: صرف داشتن پلاک معلولیت(ویلچر) نمیتواند مجوزی برای ورود به محدوده طرح ترافیک باشد.
در پایان و براساس رای اعضای شورای اسلامی شهر تهران، جانبازان بالای 70 درصد و جانبازان اعصاب و روان بالای 25 درصد به شرط تایید بنیاد مستضعفان و جانبازان از پرداخت عوارض ورود به محدوده طرح ترافیک معاف شدند.
احمد مسجدجامعی عضو کمیسیون اجتماعی شورای شهر تهران در ادامه بررسی جزییات این طرح گفت: خبرنگاران کار تهیه و مخابر ه اطلاعات و روشن کردن اذهان عمومی را برعهده دارند و تلاش آنها به ویژه در وقایعی مثل پلاسکو غیرقابل انکار است.
وی تاکید کرد که نباید بگذاریم بنام خبرنگار از مجوز طرح ترافیک سو استفاده شود و در این راستا اسامی کسانی که به آنها سهمیه خبرنگاری داده میشود باید منتشر شود.
وی با بیان اینکه حذف خبرنگاران از طرح ترافیک به معنی پنهان ماندن بخشی از مشکلات شهر است، افزود: بیش از 5 هزار نفر تحت پوشش خبرنگار از طرح ترافیک استفاده میکنند که بسیاری از آنها خبرنگار نیستند.
معاون حمل و نقل و ترفیک شهرداری تهران نیز در واکنش به صحبتهای مسجد جامعی گفت: 6 هزار سهمیه ورود به طرح ترافیک در سال جاری برای خبرنگاران صادر شده، آیا واقعا این تعداد خبرنگار وجود دارد؟
حسن رسولی عضو دیگر شورای اسلامی شهر تهران نیز در مخالفت با اختصاص سهمیه و تخفیف ویژه به خبرنگاران، گفت: این پیشنهاد خاص، شان اصحاب رسانه را پایین میآورد و در اذهان جامعه به قشر خبرنگار برچسب میزنند ضمن اینکه راه رانت را نیز باز میکند.
وی ادامه داد: مهمترین نقطه این لایحه کم کردن سهمیهها است و نباید تعداد مجوزها از سقف 103 هزار مورد بیشتر شود.
خبرنگاران حاضر در جلسه شورا به صحبتهای حسن رسولی، اعتراض کرده و صحن شورا را ترک کردند.
در ادامه، حجت نظری یکی دیگر از اعضای شورای اسلامی شهر تهران دراین خصوص گفت: یکی از ارکان دموکراسی وجود رسانه است که باید برای تحقق دموکراسی تلاش کنیم.
نظری تاکید کرد: تمامی دستگاهها و نهادهای اصلی کشور از جمله مجلس شورای اسلامی و شورای شهر در محدوده طرح ترافیک قرار دارند و خبرنگاران در راستای رسالت خبررسانی خود باید در این مکانها حاضر شوند.
محمد علیخانی رییس کمیسیون حمل و نقل و ترافیک شورای اسلامی شهر تهران نیز دراین خصوص گفت: در کمیسیون دراین خصوص بحث شده و اختصاص 1.5 تا 3 درصد سهمیه با اعمال ضریب نیم درصد برای خبرنگاران درنظر گرفته شده است.
در ادامه این جلسه و با تصویب اعضای اعضای شورای اسلامی شهر تهران، 3 درصد کل سهمیه طرح جدید ترافیک(سال 97) با ضریب نیم درصد به گروه های خاص از جمله خبرنگاران، روزنامه نگاران و عکاسان خبری اختصاص یافت.
- تصویب لایحه تعیین نرخ عوارض ورود به طرح ترافیک در شورای شهر تهران
به گزارش ایرنا، طرح جدید ترافیک شهر تهران برای اجرا در سال 97 در جلسه امروز شورای شهر به تصویب رسید و براین اساس، اجرای طرح جدید از 15 فروردین سال آینده آغاز میشود.