در این گزارش که به کمیته تحریمهای شورای امنیت سازمان ملل ارجاع داده شد، آمده است کره شمالی ذغال سنگ خود را به کشورهایی چون روسیه، چین، مالزی، کره جنوبی و ویتنام صادر کرده و اسناد جعلی درست کرده که در آنها آمده کشورهایی چون چین و روسیه صادرکننده اصلی هستند نه کره شمالی.
شورای امنیت سازمان ملل از 2006 تحریمهای شدیدتری را علیه کره شمالی به دلیل تداوم برنامههای اتمی و موشکی اعمال کردهاست.
در گزارش 213 صفحهای ناظران مستقل سازمان ملل آمده است: کره شمالی با بهرهبرداری از شبکههای جهانی نفت، مشارکت شهروندان خارجی، ثبت کمپانیهای خارجی و سیستم بانکداری بینالمللی، تحریمها را نقض کردهاست.
به گزارش ایسنا به نقل از رویترز،این ناظران همچنین گفتهاند که در حال بررسی همکاریهای در حال انجام موشک بالستیک کرهشمالی با سوریه و میانمار هستند که شامل بیش از 40 انتقال گزارش نشده در سال های 2012 تا 2017 به مرکز مطالعات و تحقیقات سوریه میشود كه بر برنامههای تسلیحات شیمیایی این کشور نظارت دارد.
این ناظران در گزارش خود همچنین آوردهاند: این بررسیها دال بر نقض تحریمها و انتقال سلاح شامل نقل و انتقال قطعات مورد استفاده در موشک بالستیک و برنامههای تسلیحات شیمیایی است.
ناظران همچنین رد دو محموله کره شمالی را از سوی دو کشور ناشناس به سمت سوریه گرفتهاند. هر دو محموله حامل کاشیهای مقاوم به اسید بودند که برای پوششدهی محمولهای در مقیاس بزرگتر به کار گرفته شدند.
یکی از این کشورها که نامش ذکر نشده، به ناظران اعلام کرد که این محمولههای ضبط شده قرار بود برای استفاده در ساخت دیوار داخلی یک کارخانه محصولات شیمیایی مورد استفاده قرار بگیرد.
ناظران سازمان ملل همچنین اعلام کردند یک کشور دیگر که هویتش اعلام نشده، گزارش داد که شواهدی دارد مبنی بر اینکه میانمار سیستمهای موشک بالستیک را به همراه تسلیحات متعارف دیگر شامل پرتابههای راکتی و موشکهای سطح به هوا از کره شمالی دریافت کرده است.
اما سفیر میانمار در سازمان ملل گفت که هیچ محموله تسلیحاتی از کره شمالی دریافت نکرده و کشورش از قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل تبعیت میکند.
ناظران سازمان ملل همچنین 16 مورد محموله ذغال سنگ را که بین ژانویه و اوت در بنادر روسیه، چین، مالزی و ویتنام نقل و انتقال آنها انجام شده، مورد بررسی قرار دادند. آنها گفتند که مالزی انتقال یکی از این محمولهها را به کمیته شورای امنیت گزارش داده اما 15 مورد دیگر ناقض تحریمها هستند.
ناظران سازمان ملل همچنین اعلام کردند: کره شمالی الگوهای ناوبری دریایی، سیگنالها و مسیرهای دریایی را دستکاری کرده و اسناد را جعل کرده تا مالکیت اصلی این محمولههای ذغال سنگ را کشور دیگر اعلام کند.
آنها همچنین در گزارش خود آوردهاند که انتقال کشتی به کشتی محصولات نفتی را که نقضکننده تحریمهای سازمان ملل علیه کره شمالی هستند، مورد بررسی قرار دادند و متوجه شدند که عامل دخیل در این مساله مستقر در تایوان است.
این ناظران همچنین گفتند یک کشور که خواست هویتش فاش نشود، اعلام کرد که کره شمالی در بنادر "وونسان" و "نامپو" و در آبهای بینالمللی دریای زرد و دریای چین شرقی و در بازه زمانی اکتبر و ژانویه این نقل و انتقالات را داده است. همچنین چندین کمپانی چند ملیتی که نامشان در گزارش ذکر نشده، در ارتباط با این مساله و نقل و انتقال مواد نفتی به کره شمالی مورد بازرسی قرار گرفتهاند.