به گزارش ایسنا، پیشفروش سکه یکی از سیاستهای سهگانه بانک مرکزی در بسته کنترل بازار ارز بود تا بتواند از این طریق بخشی از نقدینگی را جذب و از سمت بازار ارز حرکت دهد. پیشفروش سکه در قالب این بسته از ۲۸ بهمنماه در بانک ملی شروع شد و طبق شرایط تعیین شده متقاضی باید برای هر قطعه قیمت قطعی پرداخت کند. برای سررسید شش ماهه قیمت یک میلیون و ۴۰۰ هزار تومان و برای سررسید يكساله تا یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومان تعیین شده است.
تازهترین آماری که بانک ملی در رابطه با پیشفروش سکه اعلام کرد نشان میدهد در هشت روز ابتدایی ۳۰۲ و ۵۱۱ قطعه سکه توسط متقاضیان در شعب بانک پیشخرید شده است که این تعداد توسط حدود ۶۸۵۸ درخواست خریداری شده است. از سکههای فروش رفته حدود ۶۲ هزار و ۷۸۵ قطعه با سررسید شش ماهه و حدود ۲۳۹ هزار و ۷۲۶ قطعه با سررسید یک ساله بوده است.
بر این اساس محاسبات نشان میدهد که حدود ۸۲ میلیارد تومان با سررسید شش ماهه و حدود ۳۳۵ میلیارد تومان در سررسید یک ساله جذب منابع شده است که در مجموع حدود ۴۲۰ میلیارد تومان را در بر میگیرد. این آمار چندان قابل توجه نیست و البته رئیس کل بانک مرکزی نیز اخیرا اعلام کرده که پیشفروش سکه با استقبال خوبی همراه نبوده است.
پیش از طرح پیشفروش سکه در قالب بسته ارزی که در حال اجراست، بانک مرکزی در اوایل بهمنماه نیز پیشفروش سکه با قیمتهایی که قطعی نبودند را اجرایی کرد، به طوری که در ابتدا برای هر قطعه سکه تمام بهار آزادی یک میلیون تومان دریافت میشد و برای سررسید شش ماهه تاچهار درصد و یک ساله تا ۹ درصد براساس قیمت روز که هنگام تحویل تسویه میشد، تخفیف اختصاص میداد. از این روش نیز استقبال چندانی نشد و برای جذابتر شدن شرایط قیمتها به قطعی تغییر کرد. در کنار پیشفروش سکه اکنون حراج نیز سه روز در هفته در بانک کارگشایی انجام میشود.