به گزارش ایرنا، اکنون دیگر هیچ خبری از بازار فروش لاشه پرندگان که سالها ی زیادی محملی برای سود چندین میلیونی از شکار غیرقانونی پرندگان مهاجر از سوی سودجویان بود، نیست و آرامش پس از چندین سال دلهره و اضطراب بار دیگر به لانه پرندگان زمستان گذران مهاجر و بومی بازگشت.
جمع شدن بازار فروش غیرقانونی لاشه پرندگان در فریدونکنار به عنوان تنها بازار در استانهای شمال کشور نتیجه پیگیری جدی محیط زیست و نشستهای چندین باره فرمانده یگان حفاظت محیط زیست با مدیران ارشد استانی ازجمله فرمانده نیروی انتظامی مازندران است.
- تعطیلی دایمی بازار فروش لاشه پرندگان
مدیرکل محیط زیست مازندران گفت که سازمان متبوعش بر اساس مصوبه شورای تامین برای تعطیلی دایمی بازارغیرقانونی فروش لاشه پرندگان در هر یک از نقاط این خطه شمال کشور جدی است و با متخلفان نیز برخورد میکند.
حسینعلی ابراهیمی کارنامی افزود : درسال جاری به دلیل شیوع بیماری آنفلوانزا و ممنوعیت شکار، وجود بازار لاشه پرندگان حتی به طور موقت نیز جایگاه قانونی ندارد.
وی اضافه کرد: در سال آینده چنانچه شیوع بیماری آنفلوانزا حاد پرندگان را نداشته باشیم، احتمال صدور پروانه شکارموقت صرفا در قالب ' دامگاه ' وجود دارد و با صدور پروانه، احتمال بازگشایی موقت بازار فروش پرندگان است.
ابراهیمی دغدغه محیط زیست را پایداری تعطیلی بازار فروش غیرقانونی پرندگان دانست وتحقق این برنامه را در گرو همکاری و همراهی دستگاههای مسئول در اجرای طرح توقف بازار غیرقانونی فروش پرندگان دانست.
- پیگیری شکایت از دامگاه داران غیرقانونی
مدیرکل محیط زیست مازندران همچنین گفت که محیط زیست از 200 دامگاه دار شکار غیر قانونی پرندگان به دستگاه قضایی شکایت کرد و تا آخر این پرونده را پیگیری میکند.
ابراهیمی کارنامی اظهار داشت: این دامگاه داران نسبت به تعهدی که به محیط زیست برای برچیدن بساط غیر قانونی خود داشتند، عمل نکردند و محیط زیست نیز از این گروه به دستگاه قضایی شکایت کرد و امیدواریم که احکام بازدارندهای برای این افراد صادر شود.
همه ساله در فصل سرما 150 گونه از پرندگان زمستان گذران با جمعیت 1.5 میلیونی به خصوص از منطقه سیبری به تالاب و آببندانهای مازندران کوچ می کنند که طبق برآورد اولیه سالانه حدود 300 تا 500 هزار بال از این پرندگان با روشهای غیر قانونی شکار میشوند.