به گزارش ایسنا، این رسانه معتبر و دولتی فرانسه برپایی نمایشگاه ۹۰ روزه لوور در تهران را نتیجه دو سال کار از زمان برقرای معاهده تبادل فرهنگی میان ایران و فرانسه میداند که در ژانویه ۲۰۱۶ و در شهر پاریس میان «حسن روحانی» و «امانوئل ماکرون» روسای جمهور، دو کشور به امضاء رسید.
«ژان لوک مارتینس» رئیس موزه لوور که برای افتتاح این نمایشگاه به تهران آمده بود نیز معتقد است: «روابط میان ایران و فرانسه، روابطی قدیمی و عمیق هستند چرا که فرانسویها پیشگام کاوشهای باستانشناسی در کشور تاریخی ایران بودهاند. این نمایشگاه بیسابقه در تهران این امکان را برای ما فراهم میکند تا پلی میان این روابط شکوهمند برقرار کنیم که قدمت آن به قرن ۱۹ میلادی بازمیگردد.»
«جولین کانی» یکی از موزهگردانان نمایشگاه موزه لوور در تهران که در زمینه ایران نیز تخصص دارد با اشاره به مناسبات فرهنگی میان ایران و فرانسه گفت: «اولویت فرانسه در اواخر قرن ۱۹ میلادی مسائل فرهنگی بود و در آن زمان تنها کشوری بود که در ایران حفاریها باستانشناسی انجام میداد و حاکمان ایرانیها که نمیخواستند همه چیز را به دست بریتانیاییها و روسها بدهند، مسئولیت بیشتر امور فرهنگی را به فرانسویها سپردند. در سالهای پس از انقلاب اسلامی در ایران نیز با توجه به افت شدید محبوبیت بریتانیا، ایالات متحده و روسیه میان ایرانیان؛ فرانسه شهرت و محبوبیت خود را نزد ایرانیها حفظ کرده است.
یک دیپلمات فرانسوی نیز به «فرانس ۲۴» گفت: «زمانی که بریتانیاییها به دنبال نفت در ایران بودند ما در حال انجام پروژههای باستانشناسی در ایران بودیم و به همین دلیل روابط ما بر روی مسائل مثبت متمرکز بوده است.»
صفحه اینستاگرام موزه لوور نیز با اشاره به افتتاح نمایشگاه موزه لوور در تهران، برپایی این نمایشگاه را رویدادی فرهنگی و دیپلماتیک برجسته برای هر دو کشور قلمداد کرد.
از سویی دیگر نشریه «گاردین» انگلیس نیز در مطلبی که بیشتر با رویکردی سیاسی به موضوع افتتاح نمایشگاه لوور در تهران پراخته است، این نمایشگاه را اولین نمایشگاه بزرگ توسط یک موزه مهم غربی در ایران معرفی کرد که موجب شکوفایی دیپلماس فرهنگی میان ایران و فرانسه میشود، گرچه در حال حاضر ایران و اروپا تنشهایی در رابطه با مسائل هستهای و امنیتی دارند.
نمایشگاه موزه لوور در تهران روز دوشنبه (۱۴ اسفند) با حضور، «ژان لودریان» وزیر امور خارجه فرانسه و «ژان لوک مارتینس» رئیس موزه لوور در محل موزه ملی ایران افتتاح شد.
این نمایشگاه میزبان ۵۶ اثر از موزه لوور است که از مهمترین آنها میتوان به تابلوهایی از «رامبراند» و مجسمه «ابولهول» ساخته شده از سنگ «بازالت» مربوط به دورهی «فرعون هاکور» و همچنین دو اثر متعلق به فرهنگِ ایرانی یعنی «تبر کتیبهدار» از کاوشهای علمی باستانشناسی محوطه چغازنبیل و «شیء برنزی از لرستان» متعلق به بورس اوراق بهادار باقیمانده از عصر آهن و با حدود سههزار سال قدمت اشاره کرد.