به گزارش ایسنا، کیومرث کلانتری در حاشیه مراسم کاشت ۱۲۰ نهال یادبود شهدای محیط بان همزمان با گرامیداشت هفته منابع طبیعی در پارک سرخه حصار تهران که با حضور مدیرکل، معاونان و کارکنان حفاظت محیط زیست استان تهران، دانشآموزان مدارس آموزش و پرورش تهران و تشکلهای مردم نهاد زیست محیطی، برگزار شد با اشاره به این که موضوع درختکاری ریشه در دین و فرهنگ ما ایرانیان دارد، گفت: کشور ما به لحاظ جنگل و آب، کشور فقیری است و همه ایرانیان باید توجه جدی ابتدا به مصرف آب و بعد هم به توسعه فضای سبز همگن و سازگار با طبیعت داشته باشند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران ادامه داد: حدود ۷.۵ درصد مساحت کشورمان جنگل است و اگر بخواهیم به متوسط دنیا که ۲۵ متر است، برسیم باید درختکاری را توسعه دهیم و وضعیت جنگلهایمان را بهبود ببخشیم. این کار برای مهار ریزگردها و کنترل آلودگی همچنین لطافت هوا لازم است.
کلانتری با اشاره به این که وجود درختان برای حیات ما مفید است و تنها کاشت درختان کافی نیست و نگهداری از آنها نیز ضروری است،گفت: بر اساس ماده ۲۱ قانون هوای پاک سرانه فضای سبز در تهران، کلانشهرها و شهرهای دارای جمعیت بیش از ۵۰ هزار نفر باید به حداقل ۱۵ متر در ۱۰ سال آینده برسد.
وی به توزیع ناعادلانه فضای سبز در تهران اشاره و اظهار کرد: در برخی از مناطق تهران با سرانه فضای سبز بیش از ۳۰ متر و در برخی دیگر از مناطق با سرانه ۲ متر مواجه هستیم و به مناطقی که از فضای سبز محروم هستند باید توجه ویژهای شود.
کلانتری در پایان گفت: همه مردم در کاشت و داشت درخت سهیم هستند و باید هر سال این سنت حسنه و باشکوه با مشارکت همه مردم و مسئولان برگزار شود.
تاریخ انتشار: ۲۲ اسفند ۱۳۹۶ - ۰۴:۰۱
همشهری آنلاین: مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران با بیان این که لازم است گونههایی که برای توسعه فضای سبز کاشته میشوند کم آببر و سازگار با محیط باشند، گفت: کمتر از یک سوم بارندگی متوسط دنیا را در ایران داریم و سرانه جنگل نیز در کشور ما پایین است.