علی ربیعی در گفتوگو با ايرنا در خصوص تجمعات اعتراض آمیزی که در سال گذشته از سوی بازنشستگان برگزار شد، گفت، مشکل اکثر آنها مربوط به همسان سازی حقوق با بود، چون قدرت خرید این افراد طی سالهای اخیر پایین آمد و ما حق را به آنها میدهیم.
ربیعی تصریح کرد: بازنشستگان میخواهند به گونهای عمل شود که قدرت خریدشان جبران شود تا در مقابل خانوادههایشان هیچ وقت شرمنده نباشند.
- دولتها و مجلسهای مختلف 17 بلا بر سر صندوقهای بازنشستگی آوردند
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: متاسفانه 17 نوع بلای تحمیلی از سوی دولتها و مجلس ای مختلف به صندوقهای بازنشستگی وارد شد و فقط 'مکنزی' صندوق بازنشستگی کشوری را مطالعه و اعلام کرد 450 هزار میلیارد تومان تصمیمات دولت ( منظور از دولت در مفهوم عام) و مجلس در 50 سال علیه این صندوق گرفته است.
مکنزی اند کامپنی (McKinsey & Company) یک شرکت مشاور مدیریت جهانی است. این شرکت به منظور ارزیابی تصمیمات مدیریتی در بخش های دولتی و خصوصی تحلیلهای کیفی و کمی انجام می دهد. این شرکت به طور گسترده معتبرترین مشاور مدیریتی محسوب میشود.
ربیعی خاطرنشان کرد: همچنین تصمیماتی که برای صندوق تامین اجتماعی گرفتهاند و سر سفره دیگران، عدهای دیگر را شریک میکنند و متاسفانه مجلس و دولت سیاستهای حمایتی را با سیاستهای کینهای جدا کردند، یکی از دلایل نارضایتی بازنشستگان همین محاسبات است.
ربیعی اضافه کرد: وقتی دو سال آخر (برای محاسبه پاداش و سنوات بازنشستگی) را محاسبه میکنیم و زمان کوتاه میشود شکاف بین بازنشستگان جدید با قدیم زیاد میشود و اغلب در سایر کشورها، 20 تا 25 سال را معادل میگیرند و اگر بخواهند تشویق کنند یک فیش دیگر برای آنها در نظر گرفته میشود.
وی تصریح کرد: ما این کارها را انجام میدهیم به همین دلیل شکاف بین حقوق بازنشستگان جدید و قدیم به وجود میآید، تا این موضوع اصلاح نشود، این حق را نمیگیرند البته باید گفت که این حق قانونی آنهاست.
- طی هشت سال قدرت خرید بازنشستگان 67 درصد کاهش یافت
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: طی هشت سال در کشور 67 درصد کاهش قدرت خرید بازنشستگان را شاهد بودیم و تورم بر مزد پیشی گرفته است و در هر حال این سیاستی است که در این زمینه اتخاذ کردهایم.
ربیعی ادامه داد: اکنون مشکل کارگران؛ ناامنی شغلی و قراردادهای موقت است و عرضه و تقاضای نیروی کار یکی نیست و هر فشاری برای افزایش مزد داشته باشیم ناامنی شغلی همین تعداد کارگر هم شکنندهتر میشود و معتقدم هرچقدر به شکوفایی اقتصادی نزدیک شویم باید شیب افزایش مزد را بالاتر ببریم و قدرت خرید را نیز افزایش دهیم.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی بیشترین مشکل کارگران را ناامنی شغلی دانست و گفت: من حتی معتقدم برخی مواقع پیدا کردن ناامنی شغلی خیلی راحت تر از پیدا کردن شغل است و برای آنها خیلی اهمیت دارد که شغل شایسته باشد.
وی ادامه داد: همچنین در میان دستهای دیگر از بازنشستگان، نیازمند منزلت خواهی هستند و من با این افراد بیشتر مواجه هستم و معتقدم در حوزه زنان بیشتر به موضوع منزلت خواهی توجه دارند.
وی تصریح کرد: سازمان تامین اجتماعی فقط درمان نیست و مستمریها را دارد و یکی از برنامههای من این بود که صندوق از کارپردازی خارج و به صندوق زندگی اجتماعی مستمر تبدیل شود و اعم از مسکن مستمری بگیران، زندگی، سفر آنها باید کمک کنیم و ایده صندوق به مانند صندوق زندگی اجتماعی نیازمند فرصت برای اجراست.
براساس آمار سازمان تامین اجتماعی حدود سه میلیون نفر از 42 میلیون بیمه شده این سازمان را بازنشستگان و مستمری بگیران تشکیل میدهند و همچنین صندوق بازنشستگی کشوری هم بیش از یک میلیون و 200 هزار بازنشسته دارد.