این مقامات خواستار آن شدند که مناطق، اشیا، شاهدان محلی یا قربانیان پیش از رسیدن بازرسان ویژه سازمان ملل دست نخورده باقی بمانند.
از سوی دیگر ایگور کوناشنکوف، سخنگوی وزارت دفاع روسیه گفت: «ما شواهدی داریم که ثابت میکند بریتانیا به شکل مستقیم در برنامهریزی این فتنهانگیزی دخیل بوده است.»
سفارت این کشور در بریتانیا نیز امروز نسبت به تصمیم بریتانیا برای اقدام نظامی در سوریه ابراز نگرانی کرد. این سفارتخانه در بیانه خود اعلام کرد مقامات روسی که از شهر دوما بازدید کردهاند هیچ ردی از به کار رفتن تسلیحات شیمیایی در این شهر نیافته اند.
این در حالی است که نیکی هیلی، نماینده ایالات متحده در سازمان ملل امروز گفت: «برآورد ما این است که بشار اسد در جنگ داخلی سوریه دستکم ۵۰ بار از سلاحهای شیمیایی استفاده کرده است.»
وی
افزود: «رئیسجمهور ما هنوزدرباره اقدام احتمالی در سوریه تصمیم نگرفته است اما اگر ما و متحدانمان تصمیم به اقدام علیه رژیم سوریه بگیریم این تصمیم برای دفاع از اصولی است که همه ما به آن معتقدیم. اگر به اسد اجازه دهیم استفاده از سلاح شیمایی را عادی کند، تمامی ملتها و تمامی افراد آسیب خواهند دید.»
سازمان جهانی بهداشت در هفته جاری اعلام کرد حدود ۵۰۰ تن بیمار در دوما راهی مراکز پزشکی شدهاند که همگی «علائم و نشانههای مشخص تماس با مواد شیمیایی سمی» داشتهاند.