ایسنا نوشت: از ۲۱ فروردینماه سال جاری، سیاست یکسانسازی نرخ ارز به مرحله اجرا درآمد و ضوابط و مقررات جدیدی بر بازار ارزی ایران حاکم شد و به گونهای روال قبلی تغییر کرد. بر این اساس دلار که تا بیش از ٦٠٠٠ تومان هم در جریان نوسان بازار پیش رفته بود، به عنوان پرکاربردترین و رایجترین ارز بازار و مورد استفاده کاربران با نرخ ۴۲۰۰ تومان و به منظور تامین نیازهای اصلی تک نرخی شد.
اما با تک نرخی شدن دلار و الزام برای اجرای ضوابط و مقررات جدید مربوطه یکی از بخشهایی که به طور خاص تحت تاثیر این تصمیم قرار میگیرد، صرافیها هستند.
از روز ابلاغ و اجرای سیاستسازی نرخ ارز که از هفته گذشته در دستور کار قرار گرفت دیگر صرافیها روال معمول گذشته را نداشته و حتی خرید و فروش اسکناس ارزی توسط آنها ممنوع شده است و نمیتوانند در این مورد اقدام کنند، چراکه بانکها ملزم به خرید و فروش اسکناس شدهاند.
بر این اساس یکی از مسائلی که اتفاق میافتد این است که طبق اعلام مسئولان بانک مرکزی دیگر این بانک به روال گذشته به صرافیها ارز تزریق نخواهد کرد و این روند فعلا منتفی است؛ چرا که قرار بر این است نیازهای اصلی همه گروههای نیازمند ارز به طور غیر مستقیم و یا از طریق سامانههای تعیین شده، تامین شود.
این در حالی است که تا پیش از این روال بر این بود که بانک مرکزی به طور روزانه و یا چند روز در هفته و بر اساس نیاز بازار ارز را از طریق صرافی بانکها و یا صرافیهای منتخب خود به بازار تزریق میکرد و صرافان مجاز و تحت نظارت بانک مرکزی میتوانستند هر بار بین ۵۰ تا ۱۰۰ هزار دلار ارز دریافت کرده و با اختلاف قیمت حدود ۱۰ تا ۱۵ تومان در بازار میفروختند و متقاضیان خریداری میکردند.