به گزارش ايرنا، رویترز با اعلام این خبر در گزارشی افزود: ژاپن به رغم درخواست هایش برای مقاومت در برابر سیاست حمایت از تولیدات داخلی و پیوستن مجدد آمریکا به توافق نامه تجاری چندجانبه دو سوی اقیانوس آرام موسوم به ترانس پاسیفیک، بتدریج خود را با فضای تجاری ای که به دست دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا دچار التهاب شده، تطبیق می دهد.
به گفته مقام های مطلع ژاپنی، توکیو اگر چه همچنان امید دارد که ترامپ نظرش را در مورد شراکت ترانس پاسیفیک تغییر دهد، با استتقبال از دیگر انواع توافقات تجاری با آمریکا، هزینه ها را برای خود به حداقل می رساند.
به گفته یکی از این مقام ها، بحث و جدال در مورد موافقت یا موافقت نکردن با یک توافق چند یا دو جانبه، سودی نخواهد داشت. 'خواه توافق ترانس پاسیفیک باشد یا توافق تجارت آزاد، به هرحال باید در مورد مسائل مشابهی مذاکره کرد. چیزی که اهمیت دارد این است که می خواهید به توافق برسید حالا دیگر فرقی ندارد ترانس پاسیفیک یا تجارت آزاد'.
چند هفته پیش مقام های ژاپنی گفته بودند که کشورشان هیچگاه با شروع مذاکرات برای انعقاد یک توافق دوجانبه تجارت آزاد موافقت نخواهد کرد؛ بنا بر این رویکرد کنونی تغییری 180 درجه ای از مواضع پیشین توکیوست.
استیو منوچین وزیر خزانه داری (دارایی) آمریکا به اعمال فشار بر ژاپن ادامه داده و روز شنبه در جمع خبرنگاران گفت که واشنگتن خواهان انعقاد یک توافق تجارت آزاد دوجانبه برای تجارت «آزاد، عادلانه و دوجانبه» است.
شماری از مقام های ژاپنی که خواستند نامشان فاش نشود، گفتند که علاوه بر باز کردن بازارهای بیشتر می توان به آمریکا وعده افزایش سرمایه گذاری و خرید بیشتر محصولات آمریکایی را داد.
شینزو آبه نخست وزیر ژاپن در دیدار اوایل هفته جاری خود با دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا در فلوریدا، در متقاعد کردن وی به بازگشتن به توافق ترانس پسیفیک، توفیقی نیافت.
ترامپ تاکید کرده است که ترجیح می دهد با ژاپن توافق تجاری دوجانبه امضا کند.