به گزارش مهر، سی و یکمین فینال جام حذفی کشور با شرکت دو تیم استقلال و خونه به خونه برگزار می شود. آبی پوشان با ۶ بار قهرمانی در این مسابقات پر افتخارترین تیم جام حذفی محسوب می شوند و در صورت کسب قهرمانی در سی و یکمین دوره جام حذفی، این جام را برای هفتمین بار به کلکسیون افتخارات شان خواهند برد. استقلالیها پیش از این در سالهای ۵۷، ۷۰، ۷۵، ۷۸، ۸۱، ۸۳ و ۸۷ موفق به قهرمانی در این مسابقات شده است.
- اولین قهرمان حذفی
اولین دوره جام حذفی کشور در سال ۵۵ برگزار شد که در آن دوره از مسابقات دو تیم ملوان و تراکتورسازی به فینال این مسابقات رسیدند. ملوان در دیدار نهایی موفق شد با غلبه بر تراکتورسازی اولین فاتح جام حذفی کشور باشد. تیم استقلال در اولین دوره جام حذفی در مرحله نیمه نهایی این مسابقات حذف شد.
- اولین قهرمانی استقلال
آبی پوشان که با ۶ قهرمانی پر افتخارترین این مسابقات هستند، برای اولین بار در دومین دوره از مسابقات جام حذفی به مقام قهرمانی رسیدند. دومین دوره از این مسابقات در سال ۵۷ برگزار شد که تیم استقلال در دیدار فینال موفق شد با نتیجه ۲ بر صفر بر همای تهران غلبه کرده و برای اولین بار قهرمان جام حذفی کشور شود. پرویز مظلومی و هادی نراقی در این دیدار برای آبی پوشان گلزنی کردند.
- دیگر تیمهای پر افتخار
بعد از استقلال که با ۶ قهرمانی پر افتخارترین تیم مسابقات جام حذفی است، پرسپولیس با ۵، ذوب آهن و سپاهان با ۴ و ملوان با بار قهرمانی دیگر تیمهای پر افتخار این مسابقات هستند. تراکتورسازی، فجر سپاسی، بهمن کرج، صباباتری تهران، برق شیراز، نفت تهران، سایپا و شاهین اهواز نیز هر کدام یک بار موفق به کسب مقام قهرمانی در این مسابقات شدهاند.
- یازدهمین فینال استقلال
آبی پوشان در ادوار گذشته این مسابقات ۱۰ بار به فینال رسیده بودند که ۶ بار در دیدار نهایی پیروز شده و ۴ بار شکست خوردهاند. این تیم به جز این که رکورددار قهرمانی در این مسابقات است، با ۱۰ بار حضور در فینال از این حیث نیز صاحب رکورد است. آنها روز پنجشنبه یازدهمین حضور در فینال این مسابقات را تجربه میکنند.
* شکستهای استقلال در فینال
آبی پوشان چهار بار در فینال جامهای حذفی گذشته شکست خوردهاند. اولین شکست استقلال در فینال در سال ۷۰ مقابل ملوان بندرانزلی اتفاق افتاد. آبی پوشان در دیدار نهایی در ورزشگاه آزادی و در ضربات پنالتی با نتیجه ۶-۵ مغلوب ملوان شدند تا نخستین شکست این تیم در فینال جام حذفی اتفاق افتاده باشد.
استقلالیها یکبار نیز مقابل پرسپولس در سال ۷۸ با نتیجه ۲ بر یک در فینال مغلوب شدند. شکست دیگر آبی پوشان در فینال جام حذفی در سال ۸۳ و در مقابل سپاهان اتفاق افتاد. نتیجه این بازی در مجموع دو بازی رفت و برگشت ۵ -۲ به سود سپاهان شد. چهارمین شکست آبی پوشان در فینال به سال ۹۵ باز میگردد. آنها اینبار قهرمانی را در فینال به تیم ذوب آهن واگذار کردند.
گلهای زده و خورده استقلال در فینال
حاصل ۱۰ بار حضور استقلال در فینالهای گذشته رد و بدل شدن ۳۴ گل است. آبی پوشان ۲۱ بار در فینال جامهای حذفی گل زده و ۱۳ بار هم گل خوردهاند. اینها به جز ضربات پنالتی است که در پایان دیدارهایی که با نتیجه مساوی به پایان رسیده است.
یدالله اکبری، علی موسوی، محمد نوازی، امیر قلعه نویی و صمد مرفاوی هر کدام ۲ بار در فینالهای گذشته موفق به گلزنی شدهاند. عنایتی، سهراب بختیاری زاده، علی لطیفی، سیروس دینمحمدی، پرویز مظلومی، هادی نراقی، علیرضا منصوریان، مهدی امیرآبادی، مجتبی جباری، آرش برهانی و امید ابراهیمی هم هر یک با زدن یک گل در فینال پیشین نام خود را در لیست گلزنان استقلال ثبت کرده اند.
یدالله اکبری تنها بازیکن استقلال که در دو فینال مختلف برای این تیم گل زده است. اکبری یکبار در سال ۸۱ مقابل فجر سپاسی و یکبار هم در سال ۸۳ مقابل مقابل سپاهان در فینال این مسابقات گلزنی کرده است.
- ابراهیمی تنها پنالتی زن
تیم استقلال از ۱۰ باری که در فینال جام حذفی به میدان رفته، تنها یکبار در جریان بازی از روی نقطه پنالتی دروازه حریفش را باز کرده است. تنها پنالتی زن آبی پوشان در جریان بازی امید ابراهیمی است. وی یکبار از روی نقطه پنالتی دروازه ذوب آهن را باز کرد. این بازی در سال ۹۵ اتفاق افتاد و آبی پوشان در آن بازی نتیجه بازی و قهرمانی را به تیم ذوب آهن واگذار کردند.
- ۳ بازی در ضربات پنالتی
کار استقلالیها در فینالهای گذشته ۳ بار به ضربات پنالتی کشیده که یکبار آبیها به لطف ضربات پنالتی قهرمان شدند و ۲ بار هم در فینال بازی را به حریفان شان واگذار کردهاند. تنها قهرمانی استقلالیها به لطف ضربات پنالتی در سال ۹۱ و در مقابل شاهین بوشهر اتفاق افتاد. این دیدار به میزبانی ورزشگاه حافظیه شیراز انجام شد و در حالی که نتیجه بازی در پایان ۱۲۰ دقیقه بدون گل مساوی بود، بازیکنان دو تیم پشت ضربات پنالتی ایستادند و در نهایت آبی پوشان با نتیجه ۴ بر یک این بازی را بردند و قهرمان حذفی شدند. گوران یرکوویچ، محسن یوسفی، آرش برهانی و جی لوید ساموئل آبی پوشانی بودند که ضربات پنالتی شان را تبدیل به گل کردند.
آبی پوشان یکبار در فینال جام حذفی سال ۷۰ کارشان مقابل ملوان به ضربات پنالتی کشید. در آن دیدار شاهرخ بیانی یک ضربه پنالتی را از دست داد و آبی پوشان مغلوب ملوان شدند. یکبار دیگر استقلال در سال ۹۵ کارشان به ضربات پنالتی کشید که اینبار هم مغلوب ذوب آهن شدند. فرهاد مجیدی، مگویان، امید ابراهیمی و یعقوب کریمی بازیکنانی بودند که پنالتی شان گل شد و علیرضا رمضانی ضربه پنالتیاش را از دست داد.
- یازدهمین حضور با تیم لیگ دسته اولی
آبی پوشان در یازدهمین حضورشان در فینال مسابقات با یک تیم لیگ یکی دیدار دارند که برای اولین بار حضور در فینال جام حذفی را تجربه میکنند. وینفرد شفر نخستین سرمربی آلمانی تاریخ باشگاه استقلال است که با این تیم در فینال جام حذفی به میدان میرود. سرمربی آبی پوشان برای این بازی حداقل دو بازیکنش را در اختیار ندارد. داریوش شجاعیان و میلاد زکی پور دو بازیکن محروم تیم استقلال هستند که غایبان این تیم در این بازی مهم هستند. در نقطه مقابل اسکوچیچ سرمربی کروات خونه به خونه نیز دو بازیکن کلیدیاش که مهدی خیری و روح الله باقری باشند را به همین دلیل در اختیار ندارد.
از نکات قابل توجه این بازی این است که هر دو تیم با دو مربی خارجی به میدان میروند. مربیان خارجی که بعنوان جانشینان مربیان ایرانی در میانه راه هدایت این دو تیم را پذیرفتند.
یکی دیگر از نکات قابل توجه مربوط به این بازی این است که هر دو تیم در لیگهایی که حضور داشتند به رده سوم رسیدند. استقلال در لیگ برتر سوم شد و خونه به خونه نیز در لیگ دسته اول به عنوان سوم رسید.
دیدار نهایی سی و یکمین دوره از مسابقات جام حذفی کشور با حضور دو تیم استقلال و خونه به خونه از ساعت ۱۹:۵ پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت در ورزشگاه اروندان خرمشهر برگزار میشود که در پایان این دیدار یا استقلال برای هفتمین بار فاتح این جام میشود و یا خونه به خونه برای نخستین بار به قهرمانی این مسابقات خواهد رسید.