به گزارش ایسنا، علی مطهری در نطق میان دستور خود در جلسه علنی مجلس، با اشاره به محدودیتهای اخیر برای تلگرام گفت: بهتر بود فیلتر تلگرام از مسیر قانونی انجام می شد. قانون، کارگروه تشخیص مصادیق مجرمانه را که دارای ۱۳ عضو از نهادهای مربوط است مسئول این کار قرار داده نه قوه قضائیه را. اگر حکم حکومتی در کار بوده، لازم است با ذکر دلایل اعلام شود و البته مردم می پذیرند، زیرا مردم رهبر انقلاب را گذشته از مقام ولایت، انسانی حکیم می دانند که مصالح و سعادت ملت را مبنا قرار می دهند.
نماینده مردم تهران در مجلس با بیان اینکه «رئیس جمهور به عنوان مسئول اجرای قانون اساسی درباره مسئله تلگرام می توانست به قوه قضاییه تذکر قانون اساسی بدهد» افزود: وی باید اقتدار لازم را در اجرای اصل یکصد و سیزدهم قانون اساسی از خود نشان دهد. دم زدن از تقیه و کنایه به این و آن، نشانه ضعف است. مردم انتظار صراحت و در میان گذاشتن مسائل با خود را دارند.
وی ضمن تبریک عید نیمه شعبان و گرامیداشت ایام سالگرد شهادت آیت الله مطهری و روز معلم اظهار کرد: قیام و انقلاب حضرت مهدی علیه السلام آخرین حلقه از حلقات نبرد حق و باطل است و جنبه جهانی دارد نه منطقه ای یا قومی و یا فرقه ای. امام زمان برای نجات بشریت می آید نه نجات شیعه یا ما ایرانیها. همچنین آینده بشریت بر خلاف بدبینی رایج، آینده صلح و عدالت و به کمال رسیدن عقول است.
مطهری ادامه داد: استاد مطهری در دو ماه و نیمی که پس از پیروزی انقلاب اسلامی در قید حیات بودند برچند مسئله تأکید داشتند، یکی احترام به آزادیها و این که خیال نکنیم با جلوگیری از اظهارنظر مخالف، از انقلاب و اسلام دفاع می کنیم. از اسلام فقط با یک نیرو می توان دفاع کرد و آن آزادی دادن به افکار مخالف و البته پاسخ دادن به شبهات است. دوم استمرار عدالت خواهی. ایشان چند روز بعد از پیروزی انقلاب به صراحت فرمود اگر جمهوری اسلامی به مسئله عدالت اجتماعی اهمیت ندهد شکست خواهد خورد.
این عضو کمیسیون فرهنگی مجلس با اشاره به تاکید شهید مطهری بر استقلال فرهنگی و مکتبی، تصریح کرد: ما نباید نسبت به فرهنگ غرب یا شرق دچار خودباختگی و خود کم بینی شویم. می فرمود: استعمار سیاسی و استعمار اقتصادی آنگاه توفیق حاصل می کند که در استعمار فرهنگی توفیق به دست آورده باشد. وزارتخانه های آموزش و پرورش و علوم، تحقیقات و فناوری باید توجه بیشتری به نشر اندیشه های استاد مطهری میان دانش آموزان و دانشجویان داشته باشند. متأسفانه این مهم به رغم توصیه های مکرر و استثنایی امام خمینی و رهبر انقلاب جدی گرفته نشده است.
نایب رییس مجلس با بیان اینکه «کشور به خاطر خباثتهای آمریکا و کشور جعلی اسرائیل در شرایط سختی قرار گرفته و ضرورت همدلی و وحدت ملی مضاعف شده است» گفت: امام (ره) همواره همه اقشار و اقوام را به وحدت کلمه فرا می خواندند. آنچه ما را به پیروزی رساند وحدت کلمه بود و آنچه نهضت را ادامه می دهد نیز وحدت کلمه است. قرآن کریم تفرقه و تشتت را یکی از عوامل انقراض اجتماعات بشری شمرده است. پدید آمدن اسرائیل غاصب نیز از نتایج تفرقه ای است که میان عربها و ترکها در حکومت عثمانی توسط اروپایی ها به وجود آمد که حدد ۷۰ سال است مسلمانان را به خود مشغول ساخته و مانع پیشرفت آنها شده است.
مطهری ادامه داد: رئیس جمهور باید با زبان ساده، شرایط خارجی و داخلی کشور را برای مردم تشریح کند، آنگاه مردم همراهی و مقاومت خواهند کرد. خداوند خطاب به رسول اکرم(ص) فرمود: فاستقم کما امرت و من تاب معک.
وی خاطرنشان کرد: حرف دل آقای ترامپ خطاب به ما -که البته بر زبان نمی آورد- این است که شما باید از آرمان آزادی فلسطین دست بردارید و اشغال را به رسمیت بشناسید تا ما به بانکهای بزرگ جهان اجازه مبادلات بدهیم و شما بتوانید به رفاه برسید. پاسخ ما این است که هیهات منّا الذله، ما تن به خواری نخواهیم داد و نیازهای مادی خود را نیز با تکیه بر توان داخلی و روابط خوب با کشورهای مستقل تأمین خواهیم کرد. آمریکا باید بداند که هر تصمیمی بر خلاف منافع ملت ایران بگیرد پاسخ سختی دریافت خواهد کرد. چنانچه از برجام خارج شود با چه اعتباری می خواهد با کره شمالی مذاکره کند؟ برای ایران بازیِ دوسر برد است، زیرا در صورت خروج آمریکا از برجام، ضمن تنزل جایگاه جهانی آمریکا، از طرف ایران اتمام حجت است که ما آمدیم و طرف مقابل نقض پیمان کرد، و در صورت عدم خروج، باز به نفع ایران است.
نایب رییس مجلس در ادامه افزود: آنها دو موضوع را بهانه کرده اند، یکی توان موشکی و دیگر نفوذ منطقه ای ایران. آیا آمریکا اجازه می دهد درباره توان موشکی اش ما تصمیم بگیریم؟ انتخابات آزاد مجالس لبنان و عراق نیز نشان می دهد که نفوذ ایران در منطقه در جهت تحکیم دموکراسی است نه برای منافع خود، و اصولا نفوذ ایران در کشورهای منطقه نفوذ فکری و ایدئولوژیک است.
مطهری با تاکید بر اینکه برای تقویت وحدت ملی لازم است به مسئله حصر خانگی خاتمه داده شود، گفت: متأسفانه دادستان تهران موضوع وعده رفع حصر تا پایان سال ۹۶ را تکذیب کرد. بهتر بود ایشان قبل از تکذیب، از مقامات مافوق خود سؤال می کرد. اصولاً دادستانها نباید در هر موضوعی وارد شوند. موضوع ورود دادستان کل کشور به مسئله شورای شهر و شهردار تهران موجب وهن جمهوری اسلامی شد. همینطور برخی اقدامات دادستان مشهد، البته از دادستانی که معتقد است اختیارات او از اختیارات خدا فقط یک بند انگشت کمتر است، این اقدامات، طبیعی به نظر می رسد.
وی ادامه داد: مایه خوشوقتی است که دادستان تهران اعلام کرد پرونده دادستان سابق درباره قتل زهرا کاظمی همچنان مفتوح است. لازم است نتیجه این پرونده که موجب قطع رابطه کانادا با ایران شد و همان ابتدا باید از طرف ایران عذرخواهی و مجرم مجازات می شد، سریعتر به اطلاع مردم برسد.
نماینده مردم تهران در مجلس افزود: دوگانگی در حوزه اطلاعات کشور خطری است که کیان جمهوری اسلامی را تهدید می کند. این که در مسئله بازداشتی های محیط زیست، وزارت اطلاعات جاسوس بودن آنها را تأیید نمی کند و در موارد دیگر نیز وحدت نظر و وحدت رویه وجود ندارد، به صلاح کشور نیست. پیشنهاد می کنم جناب آقای حسین طائب به عنوان وزیر اطلاعات معرفی و انتخاب شوند و یا وظایف اطلاعات سپاه مانند گذشته منحصر در امور داخلی سپاه و گروههای مخالف مسلح شود.