به گزارش ايرنا، محمدرضا نجفیمنش با اعلام اين خبر افزود: مطابق وعده رییسجمهوری، تخصیص ارز تک نرخی 4200 تومانی وارد فاز اجرایی شده است و همه قطعهسازان میتوانند نسبت به ثبت سفارش اقدام و پس از آن برای دریافت ارز به بانک مراجعه کنند.
این فعال قطعهسازی اعلام کرد: تا کنون 2 بار موفق به گشایش حواله با ارز تک نرخی از کشورهای هند و ایتالیا برای واردات مواد اولیه شده است.
وی اضافه کرد: یک فرایند معمولی برای گشایش حواله و دریافت ارز 4200 تومانی وجود دارد و دشواری خاصی به چشم نمیخورد.
نجفیمنش تصریح کرد: تداوم این روند با توجه به اختلاف فاحش قیمتی دلار تک نرخی و دلار آزاد در بازار، عرصه را بر قاچاقچیان قطعات تنگ میکند.
رییس انجمن صنایع همگن نیرو محرکه و قطعهسازان کشور تصریح کرد: با توجه به اثر رشد 20 درصدی نرخ دستمزدهای امسال، تخصیص ارز 4200 تومانی با اثر کاهشی بر هزینه تمام شده تولید همراه خواهد بود و به نظر میرسد اثری قابل توجه در قیمت قطعات داشته باشد.
بیش از 85 درصد یک خودرو را قطعات آن تشکیل میدهد که شامل 25 تا 30 درصد قطعات پلاستیکی، 30 درصد قطعات لاستیکی و بقیه قطعات فولادی و آلومینیومی است.
آمارها نشان میدهد حدود یک هزار و 500 قطعهساز در زنجیره تامین داخلی حضور دارند که توانمندسازی آنان و رفع موانع تولید میتواند سبب تقویت گوشهای از کالاهای ایرانی شود که تولید آنها با دانش فنی به روز و بومی همراه است.
دولت از بیست و یکم فروردین ماه یکسانسازی نرخ ارز را با اعلام قیمت هر دلار 4200 تومان کلید زد و در روزهای گذشته ضمن تهیه و تصویب دستورالعملهای تامین ارز مورد نیاز هموطنان در دولت، شیوههای تخصیص ارز را اعلام کرد.
بانک مرکزی اعلام کرد: از زمان ابلاغ سیاست جدید ارزی تا هجدهم اردیبهشت ماه بیش از 6 میلیارد و 600 میلیون دلار با نرخ 4200 تومان برای تامین نیازهای کشور تخصیص داده شد.