به گزارش يورونيوز، این درخواست پس از آن مطرح شد که برخی از رسانههای آمریکا گزارشهایی دربارۀ احتمال نفوذ ماموران افبیآی در کمپین انتخاباتی دونالد ترامپ منتشر کردند. ترامپ در پیامی توییتری علاوه بر متهم کردن اف بیآی اعلام کرد که می خواهد بداند آیا دولت باراک اوباما، رئیس جمهوری پیشین دستور این جاسوسی را داده است؟
بنا بر اعلام رسانهها، یکی از ماموران اف بیآی که گفته میشود یک فرد دانشگاهیِ آمریکاییِ مشغول کار در بریتانیا بوده، با جورج پاپادوپولوس و کارتر پیج، دستیاران ستاد مبارزات انتخاباتی ترامپ ملاقات کرده است.
این جنجال تازه در حالی مطرح میشود که تحقیقات گستردۀ رابرت مولر، دادستان ویژۀ پروندۀ دخالتهای روسیه در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۶ میلادی آمریکا نیز همچنان با تمرکز بر فعالیتهای اعضای کمپین دونالد ترامپ در جریان است.
ترامپ تاکید دارد که در جریان این انتخابات، هیچ توافقی با روسیه شکل نگرفته است و بر این اساس رابرت مولر را «تعقیبگر توهمات» توصیف میکند. او روز جمعه در پیامی توییتری با اشاره به اخبار جدید رسانهها نوشت: «این خبر خیلی زود منتشر شد، خیلی زودتر از آنکه داستان ساختگی دخالت روسیه تبدیل به یک خبر جعلی داغ تبدیل شود. اگر درست باشد، یک رسوایی بزرگ سیاسی برای همیشه در تاریخ است.»
هنوز صحت ادعای رسانهها ثابت نشده است و در واکنش به اتهام دونالد ترامپ علیه اف بیآی، نیویورک تایمز نیز در مقالهای نوشت که احتمالا یک افسر اطلاعاتی ادارۀ تحقیقات فدرال برای گفتگو با دستیاران کمپین انتخاباتی دونالد ترامپ فرستاده شده؛ اما این کار تنها زمانی روی داده است که افبیای گزارشهایی را مبنی بر «تماسهای مشکوک این کمپین با روسیه» دریافت کرده است.
معاون دادستانی آمریکا نیز اعلام کرد اگر دلایلی مبنی بر وجود چنین نفوذی به دست آید، تحقیقات در این باره آغاز خواهد شد.
راد روزنستاین گفت: «اگر کسی با اهدافی نامناسب در یک کمپین انتخاباتی نفوذ کرده یا آن را زیر نظر داشته باشد، باید دربارۀ آن آگاه شویم و اقدامات مناسب را انجام دهیم.»