به گزارش ايرنا به نقل از سازمان تامین اجتماعی، به کارفرمایان توصیه میشود استفاده از شرایط بخشودگی جرایم بیمه ای را به روزهای آخر این قانون موکول نکنند و در اسرع وقت برای بهره مندی از آن به شعب تامین اجتماعی مراجعه و مدارک و مستندات لازم را ارائه کنند.
کارفرمایان باید دلایل بحران خود را که منجر به عدم پرداخت حق بیمه به این سازمان شده و به تایید وزارت صنعت، معدن، بازرگانی و یا فرمانداریها و استانداریها رسیده است، به شعب تامین اجتماعی ارائه کنند.
قانون بخشودگی جرایم بیمه ای کارفرمایان خوش حساب شامل کارفرمایان کارگاههای معدنی، تولیدی، خدماتی و صنعتی و اشخاص حقیقی و حقوقی است؛ چنانچه کارفرمایان توان پرداخت یکجای بدهی را نداشته باشند، میتوانند درخواست تقسیط دهند.
در صورت پرداخت نقدی و یا تقسیط بدهی تا حداکثر یک سال، تمام جرایم بیمه ای کارفرما بخشیده میشود و به عبارتی در این حالت، کارفرمایان از صد درصد بخشودگی جرایم برخوردار خواهند شد.
کارفرمایان در صورت پرداخت بدهی های معوقه طی ١٨ ماه از بخشودگی معادل ٨٥ درصد، در صورت پرداخت در مدت ٢٤ ماه از بخشودگی معادل ٧٥ درصد، در صورت پرداخت بدهیهای معوقه در مدت ٣٠ ماه از بخشودگی معادل ٦٠ درصد و در صورت پرداخت بدهیهای معوقه حداکثر طی مدت ٣٦ ماه نیز از بخشودگی معادل 50 درصد جرایم مربوطه برخوردار خواهند شد.
قانون بخشودگی جرایم بیمه ای کارفرمایان خوش حساب که توسط هیات وزیران در دی ماه 95 به تصویب رسید، از روز دوم دی ماه سال 95 در سراسر کشور به اجرا درآمد و این طرح در سال 1396 نیز به اجرا گذاشته شد.
در مجموع 2 هزار میلیارد تومان اصل بدهی کارفرمایان به واسطه اجرای این قانون در کشور به این سازمان پرداخت شد که 300 تا 400 میلیارد تومان آن مربوط به جرایم این کارفرمایان بوده است.
بر اساس آمار سازمان تامین اجتماعی، بیش از یک میلیون و 200 هزار کارفرما در فعالیتهای مختلف فعال هستند و این کارفرمایان 12 هزار میلیارد تومان به تامین اجتماعی بدهکارند.