براساس گزارش ديليميل، ناسا وسعت اين طوفان شن قدرتمند را كه حتي نور خورشيد را نيز مسدود كردهاست، بزرگتر از كل قاره آمريكاي شمالي اعلام كرد.
اين در حالي است كه كاوشگر فرصت براي شارژ باتريهاي داخلي خود از نور خورشيد بهره ميبرد. اكنون مهندسان ناسا در انتظارند تا ببينند آيا كاوشگر فرصت ميتواند از اين طوفان جان سالم به در ببرد؟ به گفته محققان وضعيت در مريخ اكنون به اندازهاي وخيم شده كه تقريبا به نظر ميآيد روز به شب تبديل شدهاست.
ناسا صبح روز يكشنبه 10 ژوئن 2018 پيامي را از كاوشگر دريافت كرد كه با وجود شدت گرفتن طوفان آن را نشانهاي مثبت در نظر گرفت. با اينهمه ناسا فعلا تمامي عمليات علمي اين كاوشگر را متوقف ساختهاست و اين به معني خاموش كردن بيشتر تجهيزات متصل به كاوشگر است.
در اين مدت كاوشگر براي شارژ دوباره باتريهاي داخلياش و برقراري تماس با مركز كنترل زمين تلاش خواهد كرد تا بتواند به صورت مداوم وضعيت خود و روند پيشرفت طوفان را گزارش كند.
دادهها نشان ميدهند كاوشگر هنوز به اندازهاي انرژي دارد كه بتواند ارتباطش را با زمين حفظ كند،اما پس از مدتي كوتاه مجبور به استفاده از ذخاير انرژي خود شده و پس از آن ارتباطش با زمين قطع خواهد شد. كاوشگر بايد از اين انرژي براي حفظ تعادل دمايي خود نيز استفاده كند. در حال حاضر دماي فرصت درحدود منفي 28 درجه سانتيگراد است. دما براي زندهنگهداشتن كاوشگر عاملي حياتي به شمار ميرود، اما حفظ آن حجم زيادي از انرژي باتريها را نيز مصرف ميكند.
درحال حاضر ميزان توليد انرژي در كاوشگر فرصت به پايينترين حد خود رسيدهاست و سايه انداختن توفاني از شن بر فراز مكان قرارگيري كاوشگر به معني توقف شارژ شدن دوباره باتريها است.
تراكم جوي طوفان شن كنوني مريخي به اندازهاي است كه نور خورشيد را به كل مسدود ساختهاست و شرايطي وخيمتر از طوفان سال 2007 مريخ ايجاد كردهاست. درجه تراكم يا تائو شديدترين توفان شن مريخي تا پيش از اين بالاي 5.5 بود، درحالي كه تراكم طوفان جديد به بيش از 10.8 تائو رسيدهاست و مساحتي بزرگتر از كل آمريكاي شمالي را در بر گرفتهاست.