به گزارش ایندیپندنت این رادیوتلکسوپ به دانشمندان امکان تلاش برای شناخت پدیدههای کیهانی از انرژی تاریک گرفته تا یافتن حیات بیگانه را خواهد داد.
میرکات که به هزینه ۴.۴ میلیارد رند آفریقای جنوبی ساخته شده است، با مجموعهای «آرایههای کیلومتر مربعی» (SKA) تلفیق خواهد شد که هنگامی که در اواخر دهه ۲۰۲۰ عملیاتی شوند، به بزرگترین و قویترین رادیوتلسکوپ جهان را ایجاد خواهند کرد.
در آن هنگام تا حداکثر تا ۳۰۰۰ دیش که در آفریقا و استرالیا نصب میشوند، خواهند توانست آسمان را با سرعت ۱۰ هزار برابر بیشتر و خساسیتی ۵۰ برابر بیشتر از هر تلسکوپ دیگری اسکن کنند و تصاویری با وضوح بیشتر از تلسکوپ فضایی هابل به دست دهند.
فرناندو کامیلو، دانشمند ارشد در رصدخانه نجومی رادیویی آفریقای جنوبی که این رادیوتلکسوپ را ساخته و به کار میگیرد، گفت:«میرکات به برخی از پرسشهای اساسی علم در اخترفیزیک نوین درباره چگونگی تشکیل کهکشانها، چگونگی تحول آنها و چگونگی رسیدن به ما وضعیتکنونی خواهد پرداخت.»
در مراسم شروع به کار میرکات که مقامات دولتی و نمایندگان خارجی حضور داشتند، کامیلو تصاویر جدید گرفته شده بوسیله این رادیوتلسکوپ را از یک سیاهچاله عظیم در مرکز کهکشان ما، کهکشان راه شیری در فاصله ۲۵۰۰۰ سال نوری را نشان داد.