کیومرث کلانتری، مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران در گفتوگو با ایسنا اظهار داشت: ۲۸ کانون آلاینده که سبب ایجاد بوی نامطبوع در محور فرودگاه امام واقع در اتوبان تهران- قم میشدند، شناسایی شدهاند. این کانونها واحدهایی مانند کشتارگاه، دامداری، واحدهای پسماندسوز غیرمجاز، سایت زباله آرادکوه و پسماندهای شهری هستند .همچنین رودخانه سالور به دلیل نداشتن آب و پر شدن از پساب بوی نامطبوعی ایجاد میکند و پسماندهای آرادکوه نیز هنگامی که جهت باد عوض میشود در تولید بو اثرگذار هستند.
كيومرث كلانتري با بیان اینکه در حال حاضر از ۲۸ کانون آلاینده، چهار کانون بهطور کامل رفع آلایندگی کردهاند، تصریح کرد: تعدادی دیگر از واحدها به سمت ایجاد زیرساختهای کنترلی مانند تصفیهخانه و تجهیزات کاهش آلایندگی رفتهاند و برخی پیشرفت ۸۰ تا ۹۰ درصدی در این زمینه داشتهاند. چند واحد آلاینده دیگر نیز در مرحله افتتاح تصفیهخانه هستند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران ادامه داد: بر اساس برنامه زمانبندی ما موظف هستیم که کلیه کانونهای آلاینده شناسایی شده را متقاعد به ایجاد زیرساختهای کنترل آلایندگی کنیم. بخشی از این آلایندگیها ناشی از فاضلابهای تصفیه نشده در منطقه و بخش دیگر ناشی از پسماندهای آرادکوه است.
او با اشاره به اینکه با دستگاههای مربوطه برای رفع آلایندگی اتمام حجت شده است، گفت: خوشبختانه با حمایتهای مالی سازمان برنامه و بودجه از پروژههای محیط زیستی و اولویت دادن به آنها، رفع بوی نامطبوع مسیر فرودگاه امام رو به پیشرفت است. مدیران و تصمیمگیران استانی عزمشان را برای پایان دادن به این بوی نامطبوع در منطقه جزم کردهاند.
كلانتري در ادامه تاکید کرد: با بخشها و واحدهایی که به دستورهاي محیط زیستی تمکین نکنند و فعالیت آلاینده خود را ادامه دهند، برخورد قضایی و قانونی خواهد شد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران با بیان اینکه در راستای اقدامهاي انجام شده برای کنترل بو در منطقه، تصفیهخانه گاوداری چند هزار راسی راهاندازی شده است، تصریح کرد: تصفیهخانه فاضلاب کارخانه میهن نیز حدود ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و تصفیهخانه پاندا میهن نیز افتتاح شده است.
کلانتری با اشاره به اینکه بوی ناطبوع در مسیر فرودگاه امام یک شبه بهوجود نیامده و بر اساس روند نادرست چندین ساله بوده است، اظهار کرد: دامداریهای منتقل شده از تهران در مجتمع دامگستر فشافویه متمرکز شدهاند و باید به سرعت تصفیهخانه فاضلاب را راهاندازی و پسابها و پسماندهای خود را مدیریت کنند.
او ادامه داد: وزارت جهاد کشاورزی و امور آب و فاضلاب همکاری خوبی در این راستا با ما دارند. وصل فاضلابهای شهرستان اسلامشهر، واوان و بهارستان به سیستم تصفیهخانه شهری باید با جدیت و سرعت بیشتری پیگیر شود. در حال حاضر تنها نیم مدول تصفیهخانه افتتاح شده در اسلامشهر وجود دارد که باتوجه به حجم پسابها جوابگو نیست.