به گزارش دیلیمیل، این مطالعه که توسط محققان دانشگاه اکستر در انگلیس انجام شده است، نشان میدهد که افزایش ناگهانی دی اکسید کربن در اتمسفر اسیدی شدن آب اقیانوس را افزایش داده است.
در فرآیند اسیدی شدن اقیانوسها، دی اکسید کربن آزاد شده در اثر سوزاندن سوختهای فسیلی در آب دریا حل میشود و به تولید اسید کربنیک منجر میشود که PH (خاصیت اسیدی یا بازی) آب را تغییر میدهد.
یافتههای این مطالعه بسیار حائز اهمیت هستند زیرا ماهیها برای انجام همه کار از پیدا کردن غذا و جفت گرفته تا شناسایی شکارچیانی که در مجاورت آنها به سر میبرند، بر حس بویایی خود تکیه دارند.
دکتر "کازیما پورتئوس" محقق دانشگاه اکستر که ریاست این تحقیق را بر عهده داشت، گفت که مطالعه آنها اولین تحقیقی است که تاثیر افزایش دی اکسید کربن در اقیانوس را بر سیستم حس بویایی ماهیها بررسی میکند.
در این مطالعه، محققان رفتار ماهیهای جوان دریا در سطح فعلی دی اکسید کربن را با سطوحی که احتمالا در پایان این قرن وجود خواهد داشت، مقایسه کردند. پیشبینی میشود که در پایان قرن حاضر سطح دی اکسید کربن دو و نیم برابر سطح فعلی این گاز باشد.
محققان در این مطالعه متوجه تغییرات عمده در رفتار ماهیها در آبهایی شدند که بیشترین میزان اسیدیته را دارند. این ماهیها نه تنها کمتر شنا میکنند بلکه به نظر میرسید متوجه حضور شکارچیان نیز نمیشوند.
یافتههای این مطالعه که در مجله Nature Climate Change منتشر شد، مدرک دیگری دال بر خطرات اسیدی شدن آب اقیانوسها برای حیات دریایی است.
یک تحقیق نیز پیش از این نشان داده است که دی اکسید کربن بر سیستم عصبی ماهیان نیز تاثیر دارد و پردازش اطلاعات را در مغز آنها مختل میسازد.
تاریخ انتشار: ۴ مرداد ۱۳۹۷ - ۰۸:۱۲
همشهری آنلاین: ماهیها به علت افزایش سطح اسید کربنیک آب دریاها در حال از دست دادن حس بویایی هستند.