به گزارش دويچه وله،پتر آلتمایر، وزیر اقتصاد آلمان با توجه به تعرفههای گمرگی آمریکا علیه چین و ترکیه در مورد پیامدهای ناگوار جنگی تجارتی برای اقتصاد جهان هشدار داد.
او در مصاحبه با نشریه آلمانی "بیلد ام زونتاگ" گفت: «این جنگ تجارتی باعث کندی و در نهایت نابودی رشد اقتصادی در جهان میشود و تردیدها و نگرانیهای تازهای به بار میآورد».
وزیر اقتصاد آلمان تصریح کرد: «گذشته نشان میدهد که بیش از همه، این مصرفکنندگان هستند که از جنگی تجارتی رنج میبرند، چرا که کالاها گرانتر میشوند. توافق میان اتحادیه اروپا و آمریکا فقط گام اول است و در نهایت ما به تجارتی جهانی نیاز داریم که تعرفههای گمرکی پایین و بازارهای آزاد از ویژگیهای آن است.»
آلتمایر علیرغم توافق بهدستآمده میان کمیسیون اتحادیه اروپا و دولت آمریکا، نگرانی خود را از تعرفههای گمرکی جدید ابراز داشت و گفت: «ما در چند قدمی پرتگاه توانستیم نجات یابیم و جلوی سقوط خود را بگیریم.»
او افزود: «جنگی تجارتی در جهان هیچ برندهای نخواهد داشت، بلکه تمامی شرکتکنندگان در آن بازنده خواهند بود. سیاست اجازه ندارد که فرصتهای شغلی در صنایع فولاد و آلومینیوم و خودروسازی را به خطر بیاندازد. توافق میان ژان کلود یونکر، رئیس کمیسیون اروپا و دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا حفظ صدها هزار فرصت شغلی در آلمان و اروپا را به دنبال داشته است.»
وزیر اقتصاد آلمان در بخشی از گفتوگوی خود با نشریه "بیلد آم زونتاگ" به تحریمهای آمریکا علیه جمهوری اسلامی و ترکیه نیز پرداخته است.
او در ارتباط با ایران گفت: «ما نمیگذاریم که واشینگتن کم و کیف روابط اقتصادیمان با دیگر کشورها را دیکته کند و به همین خاطر نیز به برجام پایبند هستیم.»
آلتمایر در مورد فعالیتهای اقتصادی آلمان در ایران تصریح کرد: «هر شرکت آلمانی حق دارد که مطابق خواست خود در ایران سرمایهگذاری کند. اما بسیاری از شرکتها به وام بانکها وابسته هستند؛ بانکهایی که هزینههای خود را از طریق همکاری با آمریکا تأمین میکنند. این امر مشکلساز است.»
او افزود: «ما در آلمان و اروپا در پی راههایی هستیم تا بتوانیم کانالهای تبادلات مالی را باز نگه داریم. ما همچنان با بیمه پوشش صادراتی هرمس از فعالیتهای شرکتهای آلمانی در خارج از کشور پشتیبانی میکنیم.»
وزیر اقتصاد آلمان به مناسبات کشورش با ترکیه نیز پرداخت و از سفر آتی خود به ترکیه که قرار است در ماه اکتبر انجام گیرد، دفاع کرد.
او در این ارتباط خاطرنشان کرد: «من نمایندهی بیش از ۷ هزار شرکت آلمانی هستم که در ترکیه فعالیت دارند. ما میخواهیم که ترکیه کشوری باثبات و دموکراتیک باشد و مناسبات اقتصادی خوب در راه تحقق این امر مؤثر است.»
به گفتهی آلتمایر هدف سفر او به ترکیه این است که در روابط اقتصادی آلمان با کشوری که ۸۰ میلیون نفر جمعیت دارد و عضو ناتو است، بهبود و پیشرفت حاصل شود.
وزیر اقتصاد آلمان ضمن اشاره به اهمیت ترکیه برای امنیت اروپا گفت: «انتخابات در ترکیه پایان یافته و ما اکنون این فرصت را داریم که به شکلی موضوعمحور به مسائل بپردازیم. ترکیه میداند که ما در ارتباط با حفظ و دفاع از حقوق شهروندان خود [در ترکیه] حاضر به سازش نیستیم.»