ايسنا گفتوگوي عيسي كلانتري با يك شبكه سيما را منعكس كرده است كه خلاصه آن بدين شرح است:
رئیس سازمان هواشناسی کشور بارها در مورد عدم تاثیر باروسازی ابرها بر افزایش بارشهای کشور سخن گفته است.
بعد از انقلاب ۱۲۲ محیط بان حین انجام وظیفه به شهادت رسیدهاند که متاسفانه مسائل مربوط به اعلام شهادت محیط بانان هنوز در کشور ما بهطور کامل حل نشده است. افزون بر بحث شهادت محیط بانان سالانه حدود ۸ نفر از محیط بانان زخمی که بخش عمده آنان از کارافتاده میشوند.
آب سیستان و بلوچستان به ورودی آب از سمت افغانستان وابستگی شدیدی دارد. طی ۳۰ سال گذشته متوسط ورود آب از سمت افغانستان به سیستان و بلوچستان ۱.۶ میلیارد متر مکعب بوده، این در حالیست که امسال این میزان به کمتر از شش میلیون متر مکعب رسیده است.
مهار کانونهای گرد و غبار سیستان و بلوچستان موضوعی است که دولت باید در مورد آن تصمیم گیری کند. دولت باید مشخص کند که آیا مهار گرد و غبار در اولویت است یا حفظ کشاورزی؟
بخشی از گرد و غبار سیستان و بلوچستان منشأ داخلی دارد و برای مهار آن نیاز به آب داریم اما آب این استان کافی نیست. در شرایط کنونی ۴۶ هزار هکتار از اراضی سیستان و بلوچستان برای زراعت، لوله کشی شده است. از سوی دیگر ۲۰۰ هزار هکتار شنزار وجود دارد که باید اقدامات لازم جهت تثبیت گرد و غبار در این کانونها انجام شود بنابراین دولت باید اولویت سیستان و بلوچستان را مشخص کند.
۲۵ هزار هکتار از هورالعظیم دچار حریق شد و امیدواریم که دلیل آتش سوزی عمدی نباشد. واضح است که مهار آتش به شکل هوایی کار بسیار سختی است. از طریق زمین هم نمیتوانیم آتش را مهار کنیم چون این منطقه هنوز مین روبی نشده است و ماشین آلات سنگین نمیتوانند در این منطقه تردد کنند.
دولت عراق حتما باید با ما برای مهار آتش هورالعظیم همکاری کند. این در حالیست که بار اول برای اطفای حریق ۱۲ روز طول کشید تا دولت عراق اجازه مهار آتش توسط ایران و ورود آبپاشها را بدهد. بار دوم نیز اخذ این مجوز ۷ روز طول کشید. این در حالیست که اگر این اتفاق در ایران صورت گرفته بود مجوزهای لازم برای اطفاء در کمتر از یک ساعت صادر میشد.
عدهای فرصت طلب با آتش زدن زباله به ویژه لاستیکها باعث آلودگی هوا میشوند که از نیروی انتظامی تقاضا کردهایم که این افراد را دستگیر و به محاکم قضایی معرفی کنند.