سیدمحسن حسینی،مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری گیلان در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در رشت اظهار داشت: دستگاه موسوم به خودپرداز آب که براي مصرف عموم در شهر بندرانزلی دایر شده است به علت عدم مشخص بودن منبع تأمین آب، مراحل تصفیه و گندزدایی مورد تأیید شرکت آب و فاضلاب شهری استان گیلان نيست.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری گیلان تصریح کرد: با توجه به اینکه دستگاه خودپرداز آب که توسط آن اقدام به فروش و عرضه آب به اصطلاح تصفیه شده به شهروندان بندرانزلی میکنند فاقد مجوز بهداشت و سازمان صنعت، معدن و تجارت بوده بنابراین از سوی این شرکت مورد تأیید قرار نمیگیرد.
حسینی عملیات مربوط به تصفیه آب را امری بسیار پیجیده دانست و عنوان کرد: تصفیه و توزیع آب آشامیدنی در قانون بر عهده شرکتهای آب و فاضلاب استانی است که با صرف هزینههای بسیار فراوان و مراحل پیچیده آب سالم و بهداشتی در اختیار عموم مردم و شهروندان قرار میگیرد.
او با تأکید بر اینکه سلامت آب از طریق مرکز بهداشت استان گیلان باید مورد ارزیابی و تأیید قرار گیرد، افزود: عبور از مراحل آزمایشهای میکروبی، فیزیک، شیمیایی و گندزدایی از جمله اقداماتی است که قبل از انتقال آب و توزیع آن بین مشترکان توسط متخصصان انجام میگیرد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری گیلان با اشاره به اینکه این شرکت در تأمین آب مورد نیاز استان به ویژه شهرستان بندرانزلی با مشکل مواجه نیست بیان داشت: تمام مشترکان شهرستان بندرانزلی در ساعات شبانهروز از نعمت آب آشامیدنی سالم و بهداشتی برخوردار هستند.
حسینی به هزینههای خرید آب نیز اشاره کرد و در این مورد اظهار داشت: با وجود هزینهها و قیمت تمام شده بالای آب، قیمت هزار لیتر آبی که از طریق شرکت آبفای گیلان به دست مشترکان میرسد کمتر از یک لیتر آب بطری شدهای است که در بازار به مردم و شهروندان عرضه میشود.
او عرضه و فروش آب توسط دستگاه موسوم به خودپرداز آب در شهر بندرانزلی را نیز مورد تأکید قرار داد و گفت: آبی که از این طریق در اختیار عموم مردم قرار میگیرد در مقایسه با آب سالم و بهداشتی تولید شده شرکت آبفا استان صرفه اقتصادی ندارد و حتی سلامت مردم را در معرض خطر قرار میدهد.
اين دستگاه بهتازگي در بندرانزلي راهاندازي شدهاست.
دستگاه موسوم به خودپرداز آب آشامیدنی تصفیه شده که به گفته متصدی آن آب را بهصورت فله و بهداشتی در اختیار مصرفکننده قرار میدهد در یک واحد صنفی متعلق به یک شهروند اهل شهر بندرانزلی راهاندازی شد.
صاحب این واحد صنفی پيشتر در گفتوگو با خبرنگار تسنیم درباره نصب این دستگاه اظهار داشت: در حال حاضر شهروندان بسیاری از شهرهای کشورمان از مراکزی مانند قم و مشهد گرفته تا مناطق جنوب کشور با این دستگاه آشنایی دارند و از آن استفاده میکنند.
اودر مورد عملکرد این دستگاه ابراز داشت: این دستگاه فروش خودکار آب از یک طرف به یک دستگاه تصفیه آب صنعتی در داخل فروشگاه متصل شده است که پس از شیرین کردن آب و ضدعفونی کردن آن در دو مرحله، آب سالم و بهداشتی را در اختیار مردم قرار میدهد.
این شهروند اهل بندرانزلی با بیان اینکه تمام آزمایشهاي مربوطه بر روی آب تصفیه شده این دستگاه انجام میشود افزود: با انجام آزمایشهاي مربوطه شبههای از لحاظ املاح احتمالی موجود در آب و یا وجود میکروب در آن باقی نمیماند و بهراحتی میتوان از آن استفاده کرد.
مسئول این واحد صنفی برخی از فوائد نصب این دستگاه را مورد اشاره قرار داد و گفت: در دسترس بودن آب آشامیدنی سالم و بهداشتی بهصورت 24 ساعته، جلوگیری از هدررفت زمان و کاهش آلودگی محیط اطراف با بطریهای پلاستیکی از جمله مهمترین این مزایا هستند.
او صاحب اصلی و مبتکر این دستگاه را یک شرکت دانشبنیان در شهر مشهد اعلام کرد و ابراز داشت: دستگاههای خودپرداز آب آشامیدنی تصفیه شده بر دو نوع هستند که یکی از اینها با کارتهای عابر بانک و دیگری توسط کارتهای قابل شارژ کار میکند.
این شهروند بندرانزلی هدف خود از خرید و راهاندازی دستگاه خودپرداز آب را برشمرد و افزود: در کنار ارائه سرویس خرید شبانهروزی به مشتریان مهمترین هدفم از راهاندازی این دستگاه کمک به طبیعت و جلوگیری از آلودگی محیط زیست با بطریهای پلاستیکی است.