به گزارش مهر به نقل از نیواطلس، تولید شیر و توفو (پنیر لوبیا) از گیاه سویا امر تازهای نیست، اما امکان استخراج یک مایع خمیر مانند دیگر از سویا به نام اوکارا نیز وجود دارد که خواص فراوانی دارد.
اوکارا اگر چه مادهای غنی و مغذی است، اما از آنجا که بوی ماهی داده و بافت زمختی دارد، معمولا دور ریخته میشود. حال، دانشمندان فرایندی را برای تبدیل اوکارا به یک نوشیدنی خوشمزه سالم و پروبیوتیک ابداع کردهاند.
پژوهشگران سنگاپوری در دانشگاه ملی این کشور میگویند روشی را برای تخمیر اوکارا ابداع کردهاند که باعث میشود مزهای قابل قبول برای انسان داشته باشد. در این روش از برخی آنزیمها و باکتریهای پروبیوتیک استفاده میشود که بر روند تخمیر تاثیر مثبت دارند.
از جمله این مواد میتوان به آنزیم Viscozyme L، مخمر Lindnera saturnus NCYC ۲۲ و باکتری Lactobacillus paracasei L۲۶ اشاره کرد.
از جمله مواد مفید در این نوشیدنی که بر عملکرد روده انسان تاثیر مثبت دارند، میتوان به حدود یک میلیارد باکتری پروبیوتیک، مقدار زیادی ایزوفلاون آزاد (آنتیاکسیدانی طبیعی و مفید برای قلب)، فیبر رژیمی و برخی امینواسیدها اشاره کرد.
تهیه این نوشیدنی به یک روز و نیم زمان نیاز دارد و میتوان آن را به مدت شش هفته در هوای آزاد نگهداری کرد بدون آن که نگرانی بابت خراب شدن آن وجود داشته باشد. این در حالی است که دیگر مواد پروبیوتیک حتما باید در یخچال نگهداری شوند و حداکثر عمر مفید آنها چهار هفته است.