به گزارش ایرنا از پایگاه خبری ساینس دیلی، محققان با گردآوری اطلاعات درباره میزان تشعشعات خورشید که به زمین میرسد و میزان ذرات معلق موجود در هوا، راهکاری را برای محاسبه میزان پرتوهای جذب یا منعکس شده توسط آلایندههای هوا پیش از رسیدن این پرتوها به پنل خورشیدی ابداع کردند.
در مرحله اول این تحقیقات که در شهر دهلینو انجام گرفت، مشخص شد آلودگی هوا کارآیی پنلهای خورشیدی را به میزان 12 درصد کاهش میدهد. این میزان کاهش کارآیی در برخی از پروژههای تامین توان خورشیدی، تفاوت بین یک چیدمان موفق و ناموفق است که علاوه بر کاهش سود پروژه، انگیزه سایرین را نیز برای سرمایهگذاری در این حوزه از بین میبرد.
به عبارت دیگر اگر ابعاد یک سازه تامین توان خورشیدی بر اساس میزان پرتوهای خورشید که به زمین میرسد، محاسبه شود و به آلودگی هوا توجه نشود، توان خروجی کمتر از میزان محاسبه شده خواهد بود و به تبع آن درآمد حاصل نیز کمتر از میزان پیشبینی شده است.
محققان در ادامه تحقیقات اطلاعات مربوط به 16 شهر دیگر جهان را نیز بررسی کردند و مشخص شد کارآیی پنلهای خورشیدی بسته به میزان آلودگی هوا بین 2 تا 9 درصد در این شهرها کاهش مییابد.
اکنون بسیاری از کشورهای جهان در حوزه راهاندازی نیروگاههای خورشیدی در مناطق شهری سرمایهگذاری کردهاند و در نتیجه تاثیر آلودگی هوا بر بازدهی نیروگاهها کاملا جدی است.
بر اساس این تحقیقات میزان درآمدی که سالانه در نیروگاههای دهلینو، کلکته، پکن و شانگهای به دلیل آلودگي هوا از دست میرود به ترتیب 20، 16، 10 و 10 میلیون دلار است. همچنین نیروگاههای لسآنجلس سالانه بین 6 تا 9 میلیون دلار درآمد را به همین علت از دست میدهند.
گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Energy & Environmental Science منتشر شده است.
تاریخ انتشار: ۱۱ شهریور ۱۳۹۷ - ۰۲:۳۴
همشهری آنلاین: محققان دانشگاه ام آی تی دریافتند آلودگی هوا منجر به کاهش کارآیی پنلهای خورشیدی و برق تولیدی توسط آنها میشود.