به گزارش بي بي سي، میشل بارنیه قبلا هم درباره طرح بریتانیا برای نحوه خروج از اتحادیه اروپا انتقاد کرده بود اما منابع نزدیک به او گفتهاند که هیچوقت این اندازه صریح نبوده است.
این مسئول مذاکرات درباره برگزیت میگوید بریتانیا نمیتواند "تکههایی از عضویت اتحادیه اروپا" را بر دارد و بقیه را رد کند.
صبح روز یکشنبه نخستوزیر بریتانیا گفته بود که بر سر طرح دولت برای نحوه خروج از اتحادیه اروپا و توافقهای بعد از آن کوتاه نمیآید.
ولی مذاکرهکننده ارشد اتحادیه اروپا میگوید طرح "دستورالعملهای مشترک" برای کالاها و بدون در نظر گرفتن خدمات، خلاف منافع این اتحادیه است.
طرح خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا، موسوم به برگزیت، تابستان دو سال پیش در همهپرسی رای آورد و در حال حاضر مقامهای بریتانیا با مقامهای اتحادیه اروپا در مذاکره اند تا نحوه اجرای این خروج و توافقهای بعد از آن را تعیین کنند.
قرار است بریتانیا از روز ۲۹ مارس، یعنی کمتر از هفت ماه دیگر، از اتحادیه اروپا خارج شود ولی هنوز مشخص نشده است که پس از آن، رابطه بریتانیا با اتحادیه اروپا چهطور خواهد بود.
میشل بارنیه، مذاکرهکننده ارشد اتحایده اروپا در امور برگزیت، گفته است: "زیستبوم خود ما در طول چند دهه رشد کرده است. شما نمیتوانید با انتخاب چند قطعه، با آن بازی کنید."
آقای بارنیه قبلا هم درباره طرح نخستوزیر بریتانیا برای نحوه خروج از اتحادیه اروپا انتقاد کرده بود اما منابع نزدیک به او به بیبیسی گفتهاند که هیچوقت این اندازه صریح نبوده است.
در پاسخ، دولت بریتانیا تاکید کرده است که طرحهایش برای ترک اتحادیه اروپا "دقیق و عملگرایانه" است و هم برای بریتانیا و هم برای اتحادیه اروپا مفید است.
طرح پیشنهادی نخستوزیر بریتانیا که چون در اقامتگاه تابستانیاش در چکرز ارائه شد به همین نام معروف شده، در ماه ژوئیه معرفی شد و در پی آن دیوید دیویس، وزیر امروز خروج از اتحادیه اروپا، و بوریس جانسون، وزیر خارجه، کنارهگیری کردند.
برای مذاکرات بین بریتانیا و اتحادیه اروپا درباره برگزیت به طور غیر رسمی تا ماه اکتبر فرصت هست ولی آقای بارنیه گفته است که این مهلت میتواند تا اواسط نوامبر تمدید شود.
میشل بارنیه، مذاکرهکننده ارشد اتحایده اروپا در امور برگزیت، در گفتوگویی با روزنامه آلمانی فرانکفورتر آلگماینه زایتونگ گفته است طرح ترزا می، نخستوزیر بریتانیا، "پایان بازار واحد اروپایی خواهد بود".
او گفته است بریتانیا میتواند مانند نروژ که آن هم عضو اتحادیه اروپا نیست، در بازار واحد اروپایی بماند ولی باید همه قوانین مرتبط و کمکها به اتحاد اروپا را هم بپذیرند. انتخاب با بریتانیاست."
این حرفهای آقای بارنیه در همان روزی منتشر شده است که خانم می هم در روزنامه تلگراف نوشت که "خاطرجمع" است میتوان با اتحادیه اروپا به یک "توافق خوب" رسید.
با این حال نخستوزیر بریتانیا گفته است دولت باید برای این حالت هم آماده باشند که هیچ توافقی با اتحادیه اروپا سر نگیرد هرچند در این صورت در بعضی بخشها "چالشهای واقعی هم برای بریتانیا و هم برای اتحادیه اروپا" پیش میآید.
جرمی هانت، وزیر خارجه بریتانیا، هشدار داده است که خروج از اتحادیه اروپا بدون یک توافق، "اشتباه بزرگی برای اروپا"ست، در حالی که بریتانیا "جان به در میبرد و موفق میشود".
گروههای تجاری مختلفی درباره عواقب احتمالی بر بریتانیا در صورت خروج بدون توافق از اتحادیه اروپا هشدار دادهاند.