به گزارش مهر به نقل از اداره کل روابط عمومی قوه قضاییه، آیت الله آملی لاریجانی در جلسه مسئولان عالی قضایی با تبریک میلاد حضرت موسیابن جعفر (ع)، گفت: اگر باور کنیم که اهل بیت (ع) واسطه فیض برای خلایق هستند، متوجه می شویم که هر قدر بیشتر با وجود نورانی آن بزرگواران انس بیابیم و در پاکی روح از دَنَس و اقذار اخلاق رذیله تلاش کنیم ، اقترابمان به ساحت حق تعالی بیشتر خواهد شد.
رئیس قوه قضاییه در ادامه با اشاره به سپری شدن هفته دولت، بار دیگر این ایام را به دولت و رئیس جمهور محترم تبریک گفت و تصریح کرد: خدمت به مردم در جامعه اسلامی، نعمت بزرگی است که اگر قدر آن شناخته شود، ارزشمندتر از بسیاری توهمات و تخیلات در دنیاست. البته ممکن است که در مسیر خدمت به مردم در نظام جمهوری اسلامی با مشکلاتی مواجه شویم ولی همه این مشکلات را به چشم یک نعمت باید ببینیم و فراموش نکنیم که اگر اخلاص در عمل تحصیل کنیم، خدمت به مردم یکی از بزرگترین عبادتها است.
آیت الله آملی لاریجانی با بیان اینکه باید در این نظام قدر چنین نعمتی را بدانیم، خاطرنشان کرد: حق تعالی برای خادمان حقیقی مردم که اخلاص در عمل دارند، عنایات خاصهای خواهد داشت و بر این اساس هر چه ممکن است باید در حد مقدورات خود تلاش کنیم که با خدمت به مردم، رضایت حق تعالی را تحصیل کنیم.
رئیس قوه قضاییه همچنین با اشاره به فرمایشهای مقام معظم رهبری در دیدار هیات دولت، این بیانات را برای دولت و سایر قوا بسیار راهگشا دانست و گفت: جان کلام رهبر معظم انقلاب در این دیدار و سایر سخنرانیهایشان به ویژه برای فائق آمدن بر مشکلات اقتصادی، اتکا به استعدادهای درونی و قطع امید از کشورهای دیگر است. البته این قطع امید به معنای قطع مذاکره و تعامل نیست اما نباید چشم امیدمان به مساعدت و کار آنها باشد.
آیت الله آملی لاریجانی با بیان اینکه هر زمان به اجانب اتکا کردیم در پیشبرد اهداف خود با مشکل مواجه شدیم، "برجام" را یک تجربه تاریخی بزرگ برای ملت و نظام جمهوری اسلامی دانست و تاکید کرد: نکته مهم، توجه به استعدادهای درونی و هوشیاری در عرصه سیاست خارجی است که باید محاسبات دقیقی داشته باشیم و با لحاظ کردن دشمنی های بیگانگان، به هیچ عنوان از مواضع اصولی خود کوتاه نیاییم. در این مسیر، نهراسیدن از دشمن یک اصل اساسی است.
رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه آمریکا در راس دشمنان ایران و اذناب منطقهای آن تمام تلاش خود را برای ترساندن مردم ایران و نظام جمهوری اسلامی به کار گرفتهاند، افزود: میلیونها دلار هزینه کردهاند و ضدانقلاب را گرد هم آوردهاند تا با فشار اقتصادی و روانی، ملت ایران را به زانو درآورند؛ خواب باطلی دیدهاند و این رویایشان هرگز محقق نخواهد شد زیرا جمهوری اسلامی ۴۰ سال است که در مقابل چنین دشمنیهایی مقاومت کرده و امروز قدرتمندتر از هر زمان دیگری در مسیر تاریخی خود به حرکت ادامه میدهد.
آیت الله آملی لاریجانی با بیان اینکه روسای جمهور آمریکا مخصوصا رئیس جمهور فعلی که تعادل روحی ندارد و مدام در توهم است، همواره در ارزیابی اقتدار جمهوری اسلامی دچار اشتباه محاسباتی بودهاند، تصریح کرد: آقای ترامپ زمانی منتظر تماس مقامات ایران بود و اخیرا مدعی شده است که جمهوری اسلامی تا دیروز به دنبال فتح منطقه بوده اما امروز به فکر این است که آیا جان سالم به در می برد یا خیر! البته علاوه بر توهمات آقای ترامپ، مشورتهای مشاوران شیطانی که دور خود جمع کرده نیز در تشدید این توهمات بیتاثیر نیست.
آیت الله آملی لاریجانی، در ادامه مقاومت مردم را نافی مسئولیت مسئولان در به کارگیری تدبیر برای رفع مشکلات ندانست و اظهار کرد: امروز دولت و رئیس جمهور محترم در برهه حساسی قرار دارند و باید همه همت خویش را در تدبیر امور و اصلاح معیشت مردم به کار گیرند و دیگر قوا هم با همه مقدورات در این هدف به کمک دولت بشتابند. مقام معظم رهبری هم همواره تاکید کردهاند که امروز، روز کار مسئولان است و از هیچ جهادی نباید فروگذار کرد. مطمئنیم اگر امکانات وسیع و نیروی انسانی کشور به تدبیر مسئولان ضمیمه شود و همه کارگزاران نظام با صراحت و خلوص با مردم صحبت کنند، مردم نیز کمال همکاری را خواهند داشت؛ چنانکه تجربیات تاریخی نظیر مقاومت ۸ ساله در دوران دفاع مقدس، موید همین امر است. امروز هم جهاد دیگری است منتها مردم باید از مسئولان خود، صدق، تلاش و تدبیر ببینند. ان شاء الله با به کارگیری این تدبیر، جمهوری اسلامی مانند همیشه بر اهوای باطل دشمن فائق خواهد آمد.
در اینجا مناسب میبینم از رئیس جمهور محترم بابت سخنان متین و هوشمندانه شان در مجلس، تشکر کنم. این سخنان موافق مصالح نظام جمهوری اسلامی بود و دشمنان این نظام را که در پی آتش افروزی بودند، مایوس ساخت.
رئیس قوه قضاییه در بخش دیگری از سخنان خود به برخی اظهارات در پیاستجازه رئیس قوه قضاییه از رهبر معظم انقلاب اشاره کرد و گفت: درکشور در ماههای اخیر بر اثر فشارهای دشمن و سودجویی برخی افراد، تلاطمهایی در بازار ارز، سکه، طلا و ... پدید آمد و طبیعتاً موجب نگرانی مردم شد. برخورد ما با مفاسد اقتصادی نیز هیچگاه متوقف بر امر خاصی نبوده و جریان داشته اما در این شرایط احساس شد که باید برای تسریع در رسیدگیها، برخی صلاحیتها و تشریفات رسیدگیها تغییر کند.
آیت الله آملی لاریجانی افزود: برخی پس از این استجازه و پاسخ رهبر معظم انقلاب، شروع کردند به ایراد گرفتن و اتهام زدن و توهین کردن که چرا دستگاه قضایی با وجود این همه قوانین و مقررات، برای برخورد با مفاسد اقتصادی از مقام معظم رهبری اجازه گرفته است. عربها تعبیر کوتاهی دارند که میگوید «عُذرُکَ جَهلُک». اصل همه این اتهامات و توهینها بر یک اساس باطل است و آن اینکه ما برای برخورد با مفاسد استجازه کردهایم در حالیکه چنین نسبتی کاملا کذب و خلاف و نوعی فرافکنی است.
رئیس قوه قضاییه ادامه داد: کجای بندهای این استجازه دال بر این است که در اصل برخورد با مفاسد اجازه گرفتهایم؟ این نسبتها و سخنان حاشیهای آن، علاوه بر اینکه سخن خلاف واقعی است، توهین به دستگاه قضایی، مسئولان عالی قضایی و بلکه بالالتزام توهین به مقام معظم رهبری است. گویی ایشان امروز به دستگاه قضایی اجازه دادهاند که با مفاسد اقتصادی برخورد کنید. واقعا چرا عدهای خود را عقل کل حساب میکنند و دیگران را فاقد حداقلّ ادراک؟ این چه خودخواهی و خودپسندی قبیحی است که عدهای دچار آن شدهاند؟ آیا اساسا ممکن است که عدهای دور هم جمع شوند و بعد با مشورت یکدیگر به این نتیجه برسند که برای برخورد با مفاسد اقتصادی از مقام معظم رهبری اجازه بگیریم؟ چرا عدهای تلاش میکنند برای مطرح کردن خود و اهوای فاسدهای که بر مردم پوشیده نیست و رسیدن به آرزوهای دور و دراز خود به قوه قضاییه نسبتهای خلاف بدهند؟
آیت الله آملی لاریجانی اظهار کرد: آنچه ما در خصوص آن از مقام معظم رهبری اجازه گرفتیم عبارت است از یک سری صلاحیتها و امور مربوط به شکل رسیدگیها تا تسریع در رسیدگیها در این مقطع خاص میسر شوند. کسانی که میگویند این همه قوانین و آیین نامه داریم، بفرمایند مواردی که در این استجازه آمده است، در کدام یک از قوانین و آیین نامهها وجود دارد؟ دلالتهای قانون کاملا روشن است، اما آنچه ما استجازه کردیم در قوانین نبوده است.
رئیس قوه قضاییه خاطرنشان کرد: به عنوان مثال، برخی از مواد قانون مجازات اخلالگران در نظام اقتصادی کشور، نسخ شده بود که با استجازه اخیر، در واقع این مواد را احیا کردیم. ما در مورد صلاحیت دادگاهها استجازه کردیم. کجای قوانین داشتیم که بدون احاله، یک پرونده را به عنوان مثال از سیستان و بلوچستان به تهران بیاوریم؟ کجای قوانین داشتیم که رسیدگی، یک مرحلهای باشد؟ واقعا برخی انتقادات اگر نگوییم مغرضانه است، دست کم از روی جهالت است.
آیت الله آملی لاریجانی با ابراز تاسف از اینکه برخی با انتقاد از دستگاه قضایی تلاش دارند برای خود اسم و رسمی دست و پا کنند و عمارت سلطانی برپا سازند، یادآور شد: شاید کسی بپرسد اساسا دلیل شما برای تسریع در رسیدگیها چیست؟ این سوالی است که قابل پاسخ دادن است. تسریع در رسیدگیها با توجه به شرایط اقتصادی کشور، یک تصمیم مدیریتی براساس خواست مردم و مصلحت کشور بوده است زیرا تلاطم در بازار، علاوه بر ایجاد نگرانی برای مردم، موجب برخی سودجوییها شده بود و اعتماد مردم را هدف میگرفت. ما حتی گزینههای دیگری مانند ارائه لایحه به مجلس یا درخواست طرح دو فوریتی از ناحیه نمایندگان محترم مجلس را بررسی کردیم اما از آنجا که احتمال دادیم زمانبر باشد یا مشخص نباشد که خروجی آن چه خواهد بود، منتظر نماندیم. گزینه دیگر نیز طرح موضوع و رسیدن به راهکار در جلسه شورای عالی اقتصادی سران قوا بود که متاسفانه در آنجا هم با موانعی برخورد کرد و نهایتا تنها راه تسریع در رسیدگیها را استجازه از مقام معظم رهبری دیدیم.
رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه نباید عدهای با فریبکاری، اذهان مردم را مشوش و اقدام به موج سواری کنند، تصریح کرد: برخی سخنان، خلاف تقوا، عدالت، انصاف و مروت است و حکایت از جهل گوینده دارد که امیدوارم مطلعان امر به تبیین مسائل بپردازند.
آیت الله آملی لاریجانی همچنین با تاکید بر اینکه برخورد با مفاسد اقتصادی وظیفه ذاتی قوه قضاییه است، در عین حال یادآور شد که حل مشکلات اقتصادی را نباید به استجازه اخیر و رسیدگیهای قضایی پیوند زد.
رئیس قوه قضاییه گفت: جهت پیشگیرانه برخوردهای قضایی مشخص است اما مشکلات اقتصادی با برخوردهای صرفا قضایی حل نمیشود. وقتی بستر اقتصادی نادرست باشد، عدهای به دنبال سودجویی و رانت خواری خواهند بود. باید این بسترها با تدبیر دستگاههای اجرایی و همه قوا به سامان شود.
آیت الله آملی لاریجانی با اشاره به برخی انتقادات محتمل از رسیدگیهای قوه قضاییه به پروندههای اقتصادی اظهار کرد: ممکن است عدهای راه بیفتند و بگویند مگر فلان متهم چقدر سوءاستفاده کرده بود که با این کیفیت به جرم او رسیدگی کردهاید؟ نباید فراموش کرد که دستگاه قضایی به دنبال ارتزاق نظام رسانهای از فعالیتهای خود نیست و وظیفه خود را صرفا حسب شرع و قانون انجام میدهد. گرچه به رسانه برای اطلاع رسانی اعتقاد داریم اما کار ما یک کار رسانهای نیست که بخواهیم سر و صدا کنیم بلکه وظیفه ما رسیدگی قضایی در چارچوب شرع و قانون است و معتقدیم این برخوردها نیز جلوی برخی سوءاستفادهها را میگیرد و نشان میدهد که نظام نسبت به این قبیل موضوعات حساس است.
رئیس قوه قضاییه بار دیگر تاکید کرد: مشکل اقتصادی را باید با تدبیر اقتصادی حل کرد و البته همه مشکلات نیز ناشی از سوءتدبیر نیست. بخشی از آن هم به جنگ اقتصادی تمام عیار دشمن بازمیگردد که امیدواریم قدرت، اقتدار و حضور مردم در صحنه و عزت ملت، موجب فائق آمدن بر مشکلات شود اما همه باید کار هر قوه را در چارچوب وظایف خود ببینیم و انتظار ناصحیح از دستگاهها نداشته باشیم.
آیت الله آملی لاریجانی در پایان تاکید کرد: مفاد استجازه اخیر از رهبر معظم انقلاب، برای همین برهه خاص بوده و حالت موقت دارد و علی القاعده اگر بخواهیم چنین مواردی دائمی شود، تشریفات تقنینی خود را طی خواهد کرد.