فقط دو هفته تا پايان سفرمان، يعني «از همينجا تا دور دنيا!»، باقي مانده و حالا ميخواهيم تنوع تازهاي به آن بدهيم.
قبول داريد که يکنواختي حوصله را سر ميبرد.
پس شرح سفر را بادقت بخوانيد.
همچنان پايهايد ديگر؟ پس دِ برو كه رفتيم!
اين مقدمات سفر است:
يك: مسابقهي ما هفتگي است؛ يعني از پنجشنبه تا پنجشنبه و هرهفته، يك كتاب.
ميتوانيد، هم كتابهاي نويسندههاي ايراني را معرفي كنيد و هم كتابهاي ترجمهشده. در انتخاب نوع كتاب هم آزاد هستيد؛ داستان، شعر، علمي، محيطزيست، فلسفه و... اما كتاب حتماً بايد در حوزهي نوجوان باشد. به اين نكته توجه كنيد: فقط كتابهاي نوجوان. نه كتابهاي بزرگسال.
دو: بنويسيد چرا از كتاب خوشتان آمده يا چرا از كتاب خوشتان نيامده است. اما نه از اين يادداشتهاي دوخطي سرهمبندي! 200 كلمه دربارهي كتاب بنويسيد. دربارهي ويژگيهايش و دلايل خوب يا بد بودنش. اگر خواستيد خيلي كوتاه قصه را تعريف كنيد، خيلي كوتاه!
سه: مشخصات كتاب را بنويسيد: اسم كتاب، اسم نويسنده و مترجم، اسم ناشر.
توجه توجه! بخش جديد مسابقه: از کتابي که معرفي ميکنيد، عکس بگيريد. عکسي که بتواند حال و هوا و قصهي کتاب را نشان بدهد. عکس و متن با هم داوري ميشود.
چهار: واي از غلط املايي! اي داد! آدم كتابخوان كه نبايد غلط بنويسد! چارهاي نيست ديگر! يكي از معيارهاي بررسي مسابقه درستنوشتن و بيغلط نوشتن است.
پنج: كساني كه از ابتداي اين مسابقه، همسفر دوچرخه بودند، بايد دو كتاب ديگر بفرستند. البته همسفرهاي تازه هم ميتوانند به اين سفر بپيوندند و در مسابقه شركت كنند. اما همچنان بايد هرهفته يك كتاب معرفي كنيد، نه بيشتر.
ديگر چه بايد بگوييم؟ آها!
شش: نام كامل، نشاني دقيق و شمارهي تلفنتان را بنويسيد و اگر اولينبار است كه در مسابقههاي هفتهنامهي دوچرخه شركت ميكنيد، تصوير صفحهي اول شناسنامهتان را بفرستيد.
هفت: مسابقه براي 12 تا 17سالههاست و البته خبرنگارهاي جوان دورهي قبل هم ميتوانند شركت كنند.
هشت: روي معرفي كتابتان، شمارهي هفتهي تابستان را بنويسيد. اينطوري:
از همين جا تا دور دنيا/ هفتهي نهم
همين ديگر. برو كه رفتيم!
ئه! اين را كه آن بالا هم گفته بوديم!