بهروز شجاعی در گفتوگو با ایسنا، در مورد حواشی ایجاد شده درباره سوبسید 45 میلیارد تومانی شهرداری به موسسه همشهری، گفت: براساس آمار و اطلاعات موجود، رقم اعلام شده متاسفانه صحیح نیست و ای کاش صحیح بود؛ چرا که امروز همشهری ریالی از شهرداری آن هم ماهانه و یا در قالب یارانه دریافت نمیکند.
وی با بیان اینکه اختلاف نظری بین شهرداری تهران و موسسه همشهری در مورد میزان بدهی وجود دارد، اظهار کرد: براساس اطلاعات مالی موجود در موسسه، شهرداری تهران حدود 26 میلیارد تومان به موسسه همشهری بدهی دارد که با مذاکرات انجام شده شهرداری تهران تا امروز حدود 13 میلیارد تومان از این بدهی را پذیرفته است.
این روزنامهنگار با بیان اینکه همشهری به عنوان پرتیراژترین روزنامه کشور هم مانند مطبوعات دیگر با مشکلات مالی مواجه است، اظهار داشت: در شرایطی که همشهری با انبوه زیان و بدهی انباشته از گذشته مواجه است، این روزنامه به عنوان اصلیترین مصرف کننده کاغذ مطبوعات کشور به همان میزان با مشکلات بیشتری که به دلیل افزایش چشمگیر کاغذ ایجاد شده مواجه شده و همین مسئله بار مالی سنگینی را متوجه این روزنامه کرده است.
شجاعی با بیان اینکه مدیرعامل و هیات مدیره موسسه همشهری به شدت از طرح تحقیق و تفحص از موسسه همشهری استقبال میکنند، اظهار کرد: ما از شورای شهر میخواهیم به طور جدی تحقیق و تفحص از موسسه را انجام دهند؛ چرا که معتقدیم بسیاری از مشکلات امروز موسسه ریشه در دیروز دارد و باید این مشکلات مشخص شود، کمااینکه مدیریت این شرکت نیز تاکنون گزارشهای روشنگرانهای را در خصوص برخی از مسائل مهم در گذشته تهیه کرده و به نهادهای مسئول ارسال کرده است.
وی درباره برخی انتقادات نسبت به قرارداد گروه مجلات همشهری، گفت: ابتدا مباحثی درباره چرایی انعقاد این قرارداد مطرح شد و بخشی از استدلال منتقدان بر اساس شنیدهها و برداشتهای نادرست بود که در راستای شفافسازی، متن کامل این قرارداد روی سایت همشهری منتشر شد که اگر در مجموعه شهرداری تهران بیسابقه نبوده حداقل کم سابقه بود.
عضو هیات مدیره موسسه همشهری ادامه داد: بعد از انتشار این قرارداد، برخی شکل انعقاد قرارداد را مورد سئوال قرار دادند و گفتند مگر همشهری تابع قانون تجارت نیست و چرا مناقصهای برای این قرارداد برگزار نشده است؟ پاسخ این انتقاد هم روشن است، طبق آییننامه معاملات شرکت همشهری این قرارداد بدون مناقصه منعقد شده کمااینکه پیش از این نیز قرارداد پیمانکاری مجلات بدون مناقصه منعقد میشد.
وی ادامه داد: من هم معتقدم قطعا این قرارداد بهترین قرارداد ممکن نبود، اما توجه کنید که در شرایط عادی به سر نمیبریم، اقتصاد مطبوعات با مشکلات بسیار جدی مواجه است و از سوی دیگر مجلات همشهری که روزگاری به آنها به چشم مجلاتی که باید منتشر شود و حکم سوبسید فرهنگی را برای شهرداری داشت نمیتوانست دیگر این سوبسید فرهنگی را دریافت کند؛ چرا که اولا سیاست مدیریت شهری در دوره جدید چنین نیست و دوما دریافت این سوبسید آن هم در شرایطی که شهرداری با مشکلات مالی متعددی دست و پنجه نرم میکند و درآمدهای آن طبق گزارش خزانهداری شورا 50 درصد کاهش داشته اساسا امکانپذیر نیست و سوما در این شرایط که مطبوعات خصوصی با مشکلات متعددی مواجه هستند و روزنامهنگاران بسیاری در آستانه بیکاری هستند دوپینگ گروه مجلات همشهری با شیوه فعلی و صرفا با پول مردم و توسط شهرداری، حکم سیانور را برای این مطبوعات داشت.
شجاعی تاکید کرد: تا پایان شهریور ماه باید گروه مجلات تعیین تکلیف میشد، یا بر اساس آخرین مهلت و بعد از تمدیدی که صورت گرفته بود باید مجلات به نوعی خودگردان میشدند و یا حکم تعطیلی آنها مثل چهار مجلهای که پیش از این به دلیل همین مشکلات تعطیل شده بودند، داده میشد.
عضو هیات مدیره موسسه همشهری ادامه داد: قرارداد منعقد شده حاصل مذاکرات حدودا دوماهه مدیرمسئول و مدیرعامل با این فرد بوده و موسسه همانطور که در قرارداد منتشر شده هم آمده تضامین لازم را دریافت کرده است و کوچکترین تعلل در اجرای مفاد این قرارداد نتیجهای جز فسخ از سوی همشهری را ندارد و مطمئن باشید مسئولان همشهری نهایت دقت و تاکید را در این خصوص دارند.
وی یادآور شد: برخی گفتند این قرارداد در خفا بسته شده و مسئولان در جریان نبودند و مسائلی از این دست، خیر اینگونه نبوده و متن قرارداد پیش از انتشار عمومی هم برای شهردار محترم و هم اعضای محترم شورای شهر ارسال شده بود و پیش از آن هم افراد متعددی در جریان تصمیم همشهری برای خودگردان شدن این مجلات بودند اما متاسفانه پیشنهاد عملیاتی-اقتصادی قابل توجهی برای انتشار گروه مجلات به مدیرعامل و مدیرمسئول محترم نرسید و از بین گزینههای موجود قرارداد با آقای رزاقی بهار آن هم به سختگیرانهترین حالت، منعقد شد و ای کاش پیشنهادهای بهتری رسیده بود.
عضو هیات مدیره موسسه همشهری با بیان اینکه باید این فرد را در جایگاه سرمایهگذار فرهنگی دانست گفت: بر اساس گزارش حسابرسی، گروه مجلات در سال 95، حدود 16 میلیارد تومان ضرر داشته و در سال 96 و با تمهیدات اندیشیده در نیمه دوم سال و با کاهش هزینهها، این ضرر به 10 میلیارد تومان کاهش یافت که باز هم رقم چشمگیری است و این قرارداد بار این زیان را حداقل از روی دوش همشهری برداشت و امیدوارم این سرمایهگذار با استفاده حداکثری از توان تحریریه مجلات همشهری، این مجلات را موفقتر، پرفروشتر و سودده کند.
وی خاطرنشان کرد: تبعیض در حق اعضای تحریریه گروه مجلات همشهری یک حقیقت تلخ است که عمری نزدیک به یک دهه دارد و امیدوارم در شرایط جدید و با همراهی سرمایهگذار جدید گروه مجلات این تبعیضها آن هم در زمانهای که متاسفانه تعداد روزنامهنگاران بیکار رو به افزایش است، کاهش یابد.