ابتدا زهرا صدراعظم نوری رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری در خصوص این لایحه توضیحانی داد و به اصلاح آن در کمیسیون اشاره کرد. وی در خصوص این اصلاحات گفت: لایحه شهرداری در دو ماده و پنج تبصره اصلاح شد که در ماده اول شهرداری موظف شده تولید کنندگانی را که در جمع آوری پسماندهای ویژه خود اقدام مقتضی به عمل نمیآورند، شناسایی و به سازمان محیط زیست معرفی نماید.
عضو شورای اسلامی شهر تهران در خصوص ماده دوم اظهار داشت: طبق ماده دوم، شهرداری مجاز است به منظور رعایت و توسعه استانداردهای زیست محیطی و نیز همکاری با مراکز درمانی، بیمارستانی و بهداشتی، پسماندهای ویژه را با رعایت قوانین و مقررات موضوعه و با لحاظ این که عادی سازی، جمع آوری و حمل این گونه پسماندها بر عهده شهرداری تهران نیست، صرفاً به صورت موقت جهت حفظ بهداشت عمومی نسبت به جمعآوری و حمل این نوع پسماندها اقدام نماید.
در ادامه این جلسه احمد مسجدجامعی در ارزیابی این لایحه گفت: اینکه در اصلاحیه این لایحه بگوییم جمع آوری و حمل پسماندهای ویژه به عهده شهرداری نمی باشد و به عهده وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی است به معنای حل مساله نیست. این زباله های بیمارستانی در کیسههای پلاستیکی معمولی قرار میگیرد و با دیگر زباله ها یکی و بسیار باعث گسترش آلودگی میشود . این موردی که دوستان فیلم نوجوانی را نشان دادند و در شبکه های مجازی آمده است از همین زباله ها به شدت آسیب پذیرند. این اشیای برنده در این مکانها کلی منشا آثار سوء برای بچههای زباله جمع کن و دیگران می شود. همین بچههایی که تا کمر در زباله فرو میروند که مثلا یک چیزی به دست آورند.
عضو شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد: درست نیست ما به مردم تهران اعلام کنیم این مسولیتش به عهده ما نیست به عهده وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است. بلکه باید فکری برایش کرد. این مسئوولیت مشترک است.
وی در ادامه اظهار داشت: شهرداری ماشینهای ویژه حمل زبالههای خطرناک را تهیه کرده یعنی مقدماتی برای این کار فراهم کرده است.
مسجدجامعی با اشاره به این که در حال حاضر موضوع اساسیتری وجود دارد گفت من در بازدیدهای تهرانگردی جایی را دیدم که این آب فاضلاب بیمارستانی و شیرابهها و مانند آن ها به طرف رود درهها و مزارع میرود و آلودگی ایجاد میکند. برای این قضیه باید فکری کرد. اینکه مسولیت ما نیست مسولیت آنهاست نمی تواند پاسخ مردم باشد.
عضو شورای شهر تهران ادامه داد: اینکه میگوییم شهرداری مجاز است، مشکل مردم را حل نمیکند. اینجا ما یک تعهد اخلاقی، مدنی، شهری و شهروندی داریم که برای این مساله یک راه حلی پیدا کنیم. با تبدیل و تغییر عبارت از «موظف» به «مجاز» مشکلی حل نخواهد شد. و باری از دوش ما بر نخواهد داشت.
مسجدجامعی ضمن بیان این موضوع که تبدیل پسماندهای خطرناک به پسماندهای معمولی روند خود را دارد افزود: اینکه می گوییم شهرداری گزارش دهد این خودش یک سازو کار ویژهای میخواهد ما کجا این ساز و کار را دیدیم؟ متخصصان درباره مساله آب چرخانی و مانند اینها میگفتند که خیلی از بیمارستانها در تهران اینها را دارند ولی به دلیل اینکه هزینه دارد یا کارشناس مرتبط و ویژه این رشتهها وجود ندارد حتی در مراکز درمانی صاحب نام گاهی این اتفاق نمیافتد. و این منشا آلودگیهای گسترده میشود.