به گزارش ايسنا، ترحم بهزاد گفت: ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای عملیات بیولوژیک مراتع و احیای جنگل از محل صندوق توسعه ملی اختصاص داده شده است. این عملیات شامل اصلاح و احیا مرتع، قرق مرتع، کپهکاری، بذرپاشی، نهالکاری، ذخیره نذورات، احداث آبشخور، مرمت چشمه و ... میشوند.
مدیرکل دفتر فنی مرتع سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری با اشاره به این که مراتع و پوشش گیاهی نقش قابل توجهی در حفظ آب، جلوگیری از فرسایش خاک، کاهش رسوبات و جلوگیری از هدررفت آب دارند، تصریح کرد: اعتباری که از محل صندوق توسعه ملی برای مراتع اختصاص پیدا کرده بین ادارات کل استانی توزیع شده است و با توجه به پیشبینی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استانها و با هماهنگی معاونت فنی و آبخیزداری، پروژههای اجرایی تعریف شده است.
بهزاد ادامه داد: با توجه به شاخصهای ارزیابی مراتع و آبخیزداری در سطح کشور اعتبارات تعلق یافته به هر استان با یکدیگر تفاوت میکند بنابر این برای هر استان با توجه به نوع اقلیم و پتانسیل خود پروژههایی برای حفاظت و احیای مراتع تعریف میشود.
مدیرکل دفتر فنی مرتع سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری در ادامه اظهار کرد: با توجه به شرایط اقلیمی کشور و خشکسالیها سعی میکنیم احیا و حفظ مراتع با دقت لازم صورت بگیرد. برای مثال کودپاشی فقط در نقاطی انجام میشود که حداقل ۳۵۰ میلیمتر بارندگی صورت گرفته باشد یا ملاحظات دیگری برای انجام پروژههای احیا در نظر گرفته میشود.
وی در پایان با اشاره به این که فقط ۲۵ درصد از تولید و ارزش مراتع مربوط به تامین علوفه است، گفت: ۷۵ درصد دیگر در حوزه ارزشهای زیست محیطی از جمله تولید اکسیژن، حفظ حاصلخیزی خاک، تولید عسل، کنترل هدررفت آب است که این موضوع نشاندهنده اهمیت مراتع در حفظ اکوسیستم است.