به گزارش ایرنا از پایگاه خبری آسوشیتدپرس، در سالهای اخیر به دلیل کمبود آب، دولتها سیاستهای جدیدی را برای کاشت برنج در مزارع در پیش گرفتهاند تا علاوه بر کاهش متان تولید شده، میزان مصرف آب در این مزارع کاهش یابد. اما استفاده از روشهای جدید با وجود کاهش متان منجر به افزایش تولید نیتروزاکساید در این مزارع شده است.
از آنجا که بزرگترین تولیدکنندگان برنج جهان شامل چین، هندوستان، اندونزی، ویتنام و آمریکا هستند، میزان تولید نیتروز اکساید در مزارع برنج را به سازمان ملل گزارش نمیکنند، محققان معتقدند میزان این گاز و تاثیر آن بر گرمایش زمین تاکنون دست کم گرفته شده است. این در حالی است که برای تدوین سیاستهای اثرگذار بر گرمایش زمین لازم است اطلاعات دقیقی از میزان تولید گازهای گلخانهای در دست باشد.
از آنجا که نیتروزاکساید مدتی طولانیتر از متان در اتمسفر باقی میماند، اثر گلخانهای آن بر گرمایش زمین بیش از متان است.
بر اساس تحقیقات قبلی کاهش میزان نیتروژن ورودی و استفاده از روشهای موثرتر آبیاری میتواند منجر به کاهش تولید نیتروزاکساید در مزارع شود. برای انجام این کار تدوین سیاستهای جدید و مناسب توسط کشورهای تولیدکننده برنج امری ضروری است.
گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Proceedings of the National Academy of Sciences منتشر شده است.
تاریخ انتشار: ۲۱ شهریور ۱۳۹۷ - ۰۵:۰۸
همشهری آنلاین: محققان صندوق دفاع محیط زیست آمریکا دریافتند مزارع برنج علاوه بر متان مقادیر زیادی گاز نیتروزاکساید تولید میکنند که یک گاز گلخانهای با تاثیری بیش از متان بر گرمایش زمین است.