به گزارش مهر، احمد چراغیان درباره مباحث مطرح شده مبنی بر خطرات کشت درخت پالونیا در کشور، اظهار داشت: از نظر سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور کاشت این درخت بدون مطالعه و بررسیهای دقیق به صلاح نیست.
وی اضافه کرد: ما جلسات متعددی را در این زمینه با اساتید دانشگاه و محققان، موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور، سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور، سازمان محیط زیست و ... برگزار کردیم اما در نهایت با واردات و کاشت این گونه موافقت نشد.
مدیر کل دفتر پایش و تحلیل خطر سازمان حفظ نباتات با بیان این که اساتید دانشگاه گلستان بر روی دو گونه پالونیا فورتون و پالونیا تومنتوسا تحقیقات و مطالعاتی را انجام دادهاند، گفت: نظر آنها این است که میتوان این دو گونه را در مناطق شمالی کشت کرد. اما سازمان جنگلها و موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع به دلیل مهاجم بودن این گونه و عدم مطالعات کافی این مساله را رد کردهاند.
وی گفت: این دو گونه حدود ٤٠ تا ٥٠ سال قبل به صورت محدود وارد شده بودند و در باغ بوتانیک (گیاهشناسی) برای کارهای تحقیقاتی و آموزش دانشجویان استفاده میشود.
به گفته چراغیان گونه پالونیا برگهای بسیار پهنی دارد و زمانی که رشد میکند به درختان و گیاهان دیگر فرصت رشد نمیدهد و آنها را از بین میبرد.
وی با اشاره به این که واردات بذر، قلمه و نهال پالونیا به کشور ممنوع است، افزود: در زمینه کاشت آن نیز همانطور که اشاره شد میان سازمان جنگلها و موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع با دانشگاه گلستان اختلاف وجود دارد و این دو سازمان با دانشگاه گلستان در این زمینه مخالفت کردهاند.
این مقام مسئول دولتی درباره این که هم اکنون شاهد کشت این نوع درخت در کشور هستیم، گفت: ما هیچ مجوزی برای واردات پالونیا صادر نکردهایم و کشت آن نیز قانونی نیست.
وی اضافه کرد: برخی این گونه را به صورت قاچاق وارد میکنند و در نتیجه تولید و توزیع آن غیرقانونی است و گواهی بهداشت برای آن صادر نمیشود.
چراغیان درباره این که آیا درختانی که به صورت غیرقانونی کشت شدهاند، امحاء خواهند شد؟، افزود: تاکنون از ما چنین درخواستی نشده که برای امحای این درختان اقدام کنیم.