همشهری آنلاین : تیم‌های آفریقایی بازی‌های مقدماتی جام این قاره را شروع کرده‌اند.

تیم های آفریقائی با برگزاری رقابت‌هایی خود را برای حضور در جام ملتها آماده می سازند. به گزارش دویچه‌وله ، روز شنبه گذشته (22 دی) مراکش با نتیجه ۲ بر صفر در مقابل زامبیا به پیروزی دست یافت و ساحل عاج با همین نتیجه صفر از سد کویت گذشت. روزیکشنبه نیز آفریقای جنوبی با نتیجه ۲ بر صفر در مقابل موزامبیک به پیروزی دست یافت و ملی پوشان سنگال با نتیجه ۳ بر یک از سد نامیبیا گذشتند. در آخرین دیدار نیز آنگولا و مصر به تساوی ۳ بر ۳ بسنده کردند.
 
ترکیب گروه‌های چهارگانه
 
در رقابتهای جام قهرمانی آفریقا شانزده تیم در چهار گروه به مصاف هم خواهند رفت:

گروه اول

 در گروه نخست تیم های غنا، مراکش، نامیبیا و گینه قرار دارند که انتظار می رود دو تیم غنا و مراکش به دور بعد راه یابند. ملی پوشان غنا تاکنون چهار بار عنوان قهرمانی آفریقا را تصاحب کرده اند که برای آخرین بار در سال ۱۹۸۲ در رقابتهای لیبی بود. اما از آن زمان به بعد چندان درخششی نداشتند و غنا حتی به رقابتهای تونس در سال ۲۰۰۴ راه پیدا نکرد و دو سال بعد در مصر از مرحله مقدماتی فراتر نرفت. در این گروه مراکش هرچند یک عنوان قهرمانی در دهه هفتاد و یک عنوان نائب قهرمانی در سال ۲۰۰۴ را به یدک می کشد، اما هیچگاه از مدعیان واقعی در قاره آفریقا نبوده است.
 
گروه دوم
 
در گروه دوم نیجریه، ساحل عاج، مالی و بنین حضور دارند. رقابت اصلی در این گروه بین نیجریه و ساحل عاج خواهد بود. برتی فوگتس سر مربی سابق تیم ملی آلمان که مربی گری تیم ملی نیجریه را بر عهده دارد، در این باره می‌گوید :" ما برای کسب عنوان قهرمانی به غنا خواهیم رفت. "
 
یکی دیگر از مدعیان این گروه ساحل عاج است که در سال ۱۹۹۲ عنوان قهرمانی را تصاحب کرد و تا این زمان تنها در دو سال پیش بود که موفق به کسب عنوان دوم این رقابت‌ها شد. در همین حال اولی اشتلیکه، سر مربی آلمانی این تیم به علت بیماری شدید فرزندش، مجبور شد هفته گذشته از سمت خود کناره گیری کند.

گروه سوم
 
در گروه سوم این رقابتها، تیم های مصر، کامرون، سودان و زامبیا قرار دارند که از تیم های مصر و کامرون هم انتظار صعود به دور بعد می رود. مصری ها در دهه پنجاه میلادی و در سالهای ۵۷ و ۵۹ دوبار موفق به کسب عنوان قهرمانی شدند، اما برای کسب سومین عنوان تقریبا سی سال منتظر مانده و در سال ۱۹۸۶ بار دیگر جام را به خانه بردند. مصری ها دوازده سال بعد یعنی در سال ۱۹۹۸ و بالاخره در سال ۲۰۰۶ عنوان قهرمانی قاره آفریقا را تصاحب کردند. در این گروه کامرون هم تاکنون چهار عنوان قهرمانی رابه دست آورده است که بهترین دوران خود را با کسب دو عنوان قهرمانی در سالهای ۲۰۰۰ و ۲۰۰۲داشته ، اما در دو دوره گذشته در مرحله یک چهارم ناکام مانده است.
 
گروه چهارم
 
در گروه چهارم تیم های آفریقای جنوبی، سنگال، تونس و آنگولا قرار دارند . در این گروه رقابت نسبت به سایر گروهها تنگاتنگ تر است. در این گروه در حالی که آفریقای جنوبی در نیمه دوم دهه نود یعنی سال ۱۹۹۶ عنوان قهرمانی را تصاحب کرد، دو سال بعد دوم و در رقابتهای سال 2000 با کسب عنوان سومی به سیر نزولی خود ادامه داد، نکته بسیار جالبی در مورد تونس وجود دارد و آن اینکه، تونسی ها نخست در رقابتهای زیر بیست ویک ساله ها در سالهای ۱۹۹۰، 19۹۶، ۲۰۰۰ و ۲۰۰۶ عنوان قهرمانی قاره را تصاحب کردند، تا اینکه بالاخره در سال ۲۰۰۴ موفق به کسب عنوان قهرمانی بزرگسالان آفریقا شدند.
 
 آفریقا در سالهای گذشته در عرصه فوتبال از آسیا پیشی گرفت و اکنون در کنار اروپا و آمریکای لاتین می رود تا به قدرت سوم تبدیل شود. برخی از متخصصین با توجه به تعداد ستارگان آفریقائی که در لیگ های برتر جهان توپ می زنند و برگزاری دور بعدی رقابتهای جام جهانی در آفریقای جنوبی، دهه آینده را متعلق به آفریقا می دانند.