به گزارش تارنمای وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت)، محمد قبله افزود: از ابتدای امسال تا پایان مردادماه افزون بر 157 هزار فقره بازرسی انبارها صورت گرفت که به تشکیل چهار هزار و 120 فقره پرونده منجر شد.
وی وعده داد: با توجه به بهرهبرداری از مرحله دوم سامانه جامع انبار و شفاف سازی ثبت کالاها، به تدریج احتکار موضوعیت خود را از دست میدهد. به این ترتیب، بخش مهمی از جریان گردش کالا شناخته شده و در نهایت زمینه برای پیشگیری از سوء استفاده افراد متخلف و سودجو در حوزه قاچاق کالا فراهم میشود.
قبله اعلام کرد در 18 ماه گذشته بیش از 510 هزار انبار ثبت نشده در سامانه جامع انبارها شناسایی شد.
وی ادامه داد: 90 درصد بارنامه های صادر شده از مبادی و مقاصد، از سامانه جامع انبارها استعلام میشود و اگر انباری در این سامانه ثبت نشود، محتویات انبار، اختفا و احتکار محسوب میشود.
با ابلاغ وزیر صنعت، معدن و تجارت، ستاد تشدید مبارزه با احتکار و اختفا با مسئولیت معاونت امور اقتصادی و بازرگانی وزارتخانه و عضویت سازمان تعزیرات حکومتی، معاونت اقتصادی وزارت اطلاعات و گمرک جمهوری اسلامی ایران تشکیل شده است.
سامانه جامع تجارت هفتم مهرماه با حضور وزیران صنعت، معدن و تجارت و ارتباطات و فناوری اطلاعات به بهرهبرداری رسید تا با ایجاد یکپارچگی و هماهنگی الکترونیکی بین دستگاههای دخیل در فرآیند تجارت خارجی و داخلی به ارتقای تعامل پذیری دستگاهها و یکپارچگی اطلاعات تجاری کشور منجر شود.
همان روز از مرحله دوم سامانه جامع انبارها و مراکز نگهداری کالا نیز رونمایی شد که امکان مدیریت و تنظیم بازار را با دقت بالاتر فراهم میکند.
با راه اندازی این سامانه، کمبودهای احتمالی قابل پیشگیری و موارد احتکار کالا در کشور قابل شناسایی میشود.