به گزارش ایسنا، امیر حاتمی در مراسم اختتامیه چهارمین همایش بین المللی آسیا پاسیفیک طب رزمی که صبح دوشنبه در مرکز همایشهای صدا و سیما برگزار شد، با بیان اینکه «کشور ما اولین منشور حقوق بشر را تدوین کرده که سالهای سال منطق عملکرد آن بوده است»٬ اظهار کرد: برگزاری این کنگره در سرزمین شهیدان و پزشکان بزرگ و در کشوری که در مکتب مردم آن نجات جان یک انسان به نجات جان همه انسانها تعبیر میشود نشان دهنده دانستن قدر و منزلت اهداف این کنگره و اقدامی ارزشی برای نشان دادن ارزش انسانها در جهان پر از جنگ امروز است.
وی گفت: کشور ما قربانی سلاحهای شیمیایی و انواع بمبها بوده است و پس از سه دهه خانوادههای ایرانی آثار این حادثه را میبینند و از آن رنج میکشند؛ از طرفی سامانه درمانی کشور ما هزینههای زیادی را برای مداوای این مصدومان پرداخته است.
حاتمی با تاکید بر لزوم همکاری کشورهای دنیا با یکدیگر برای کاهش رنج مصدومان و خانوادههای مجروحان جنگی، خاطر نشان کرد: همه جهان باید با کشورهایی که قصد دارند با قانون شکنی بر طبل جنگ بکوبند مقابله کنند و اجازه ندهند برخی کشورهای دنیا را به سمت جنگ سوق دهند.
وی گفت: امروز شاهد قانون گریزی برخی کشورها هستیم و همه شاهد بودند که آمریکاییها چگونه قرار دادها را زیر پا گذاشتند و دنیا شاهد بود ایران چگونه حسن نیت خود برای حل بحران ساختگی هستهای را نشان داده است و ایران نشان داد متعهد به قراردادهای بینالمللی و ملتی قاطع در دفاع از خود است، اما آمریکاییها در مقابل ما را به خاطر انتخاب استقلال تحریم میکنند و حتی اجازه ورود دارو به ما نمیدهند اگر در مقابل این یاغی گری تلاش نکنیم شاهد ظهور هیتلرهای جدید خواهیم بود.
وزیر دفاع تاکید کرد: امروز جمهوری اسلامی ایران تمام توانمندی طب رزمی خود را به نمایش گذاشته است تا دیگران از درد و رنج جنگ بهره نبرند؛ ما نمیخواهیم کشورهای دیگر مانند ما صدها هزار جانباز داشته باشند و از درد آن رنج بکشند.
حاتمی تصریح کرد: کشورهای دارای سلاح شیمیایی باید خطاهای گذشته خود را جبران کرده و مجامع بین المللی باید دارندگان این نوع سلاحها را محکوم کنند و لازم است جهان در مقابل جنگ افروزان اقدامی انجام داده و در مقابل نسل کشی و یاغی گری بایستد و در مقابل نسل کشی در یمن اقدامی انجام دهد.
وی با بیان اینکه امروز در زمینه تجهیزات پزشکی به خود کفایی رسیدهایم و آماده انتقال این تجربیات به دیگران هستیم٬ خاطر نشان کرد: جمهوری اسلامی به تعهدات بینالمللی پایبند است و به عنوان عضو فعال در مقابله با سلاح شیمیایی و در زمینه مین زدایی با صلیب سرخ همکاری میکند. همکاران ما موفق شدند طی دورههایی تجربیات ایران در مقابله با سلاحهای شیمایی را برای برخی کشورها به اشتراک بگذارند و ما آمادگی داریم برای اعضای این همایش نیز دورههایی در این زمینه برگزار کنیم.
وزیر دفاع ادامه داد: از جمله طرح های کلان حوزه سلامت در نیروهای مسلح ارزیابی تاثیر سبک زندگی بر نیروهای مسلح است که امروز از آن رونمایی خواهیمکرد. همچنین موفق شدهایم چند صد محصول مقابله با تسلیحات شیمایی پرتوی و زیستی را تولید کنیم. علاوه بر این در زمینه دامپزشکی رزمی هم وزارت دفاع آمادگی همکاری را دارد.
وزیر دفاع در پایان گفت: از کارکنان بهداشت و درمان مورد حمایت جدی و دائمی ما هستند و من از زحمات آنها تشکر میکنم.
به گزارش ایسنا، امیر سرتیپ امیر حاتمی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در حاشیه مراسم اختتامیه چهارمین همایش بین المللی آسیا پاسیفیک طب رزمی در جمع خبرنگاران با تاکید بر اینکه یکی از مسائل مهمی که مردم همواره در جنگها با آن مواجه هستند، موضوعات درمانی و رسیدگی به مصدومان جنگی است، اظهار کرد: این موضوع هم در حوزه پشتیبانی از نیروهای مسلح بسیار مهم است و هم یک موضوع انسان دوستانه به ویژه در اسلام است.
وی گفت: ما در وزارت دفاع این موضوع را به عنوان یکی از وظایف مهم خود میدانیم و برای ارتقای آن اقدامات متعددی را انجام میدهیم؛ در این حوزه خدماتی به نیروهای مسلح و خانوادههای آنان ارائه میدهیم و همچنین تولید تجهیزات طب رزمی برای رسیدگی به مصدومان در صحنههای جنگ، از جمله اقدامات وزارت دفاع است.
وزیر دفاع با اشاره به برگزاری نمایشگاهی از تجهیزات و دستاوردهای وزارت دفاع در حوزه طب رزمی در حاشیه این همایش، خاطر نشان کرد: این همایش از لحاظ انتقال تجربیات بین کشورهای مختلف حائز اهمیت است؛ ما تجربیات گرانبهایی در حوزه درمان مصدومان شیمیایی داریم که آن را به کشورهای دیگر انتقال میدهیم و به آخرین یافتههای علمی دیگران نیز دسترسی پیدا میکنیم.
حاتمی گفت: جمهوری اسلامی ایران تجربیات تلخی از سلاحهای شیمیایی در دوران دفاع مقدس دارد و امروز در این زمینه و در حوزه مقابله با سلاحهای میکروبی و پرتوی، تجهیزات خوبی را آماده کرده است. در وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح نیازهای نیروهای مسلح در حوزه بهداشت و درمان و بیمارستانهای صحرایی آنان را برطرف کردهایم و برای همه حوزههای رزم محصولات مورد نیاز آماده شده است
وی همچنین در پاسخ به پرسشی درباره تاثیر تحریمها در صنعت دفاعی کشور، با تاکید بر اینکه تحریمها فرصتی برای صنعت دفاعی کشور بوده است، اظهار کرد: ما از پیش از انقلاب، در تحریم بودیم و بعد از انقلاب نیز تا کنون در تحریم قرار داشتهایم. با نگاهی که امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری آن را به ویژه در نیروهای مسلح توسعه و تعمیق بخشیدهاند، ما تحریم را به عنوان یک فرصت تلقی کردیم و این باعث شده که هیچ نگرانی از تحریمها نداشته باشیم چراکه همه نیازهای دفاعی خود را در عرصههای مختلف رزم اعم از دریایی، هوایی و موشکی تولید میکنیم. نیروهای مسلح ما با ارادهای که دارند مقتدرانه در برابر هرکس که بخواهد علیه امنیت جمهوری اسلامی ایران اقدام کند، از این سلاحها استفاده میکند و شاهد استفاده از این سلاحها دو نمونه اخیر آن در برابر تروریستهایی که در کردستان و اهواز مردم ما را شهید کردند بودیم.