به گزارش ایرنا، حسن الکعبی در گفتگوی ویژه با روزنامه لبنانی 'الاخبار' که در رسانه های عراق بازنشر شد، گفت: یک توافق قبلی در پارلمان عراق در مورد حضور نیروهای آمریکایی تصویب شد که بر اساس آن این حضور باید محدود به آموزش و برخی امور تدارکاتی و نه حضور تعداد زیادی نیرو (ی رزمی) باشد.
الکعبی که عضو ائتلاف سائرون (سید مقتدا صدر) نیز می باشد با اشاره به این که حضور نیروهای آمریکایی در عراق اکنون توجیه قانونی ندارد تاکید کرد که حرف آخر را بزودی پارلمان خواهد زد.
وی افزود: من به عنوان عضوی از هیات رئیسه پارلمان، از اینکه این موضوع مطرح و تصویب شود، حمایت می کنم و شخصا به آن رای می دهم و پیش بینی من هم این است که رای می آورد.
از سوی دیگر 'عباس علیوی' عضو فراکسیون سائرون درپارلمان عراق نیز گفت: این فراکسیون درصف اول حامیان یک طرح پارلمانی برای خروج نیروهای آمریکایی و خارجی تحت هر نام و ماموریتی از این کشور خواهد بود و در این زمینه به تنهایی اقدام می کند و منتظر بقیه نمی ماند.
گفتنی است: آمریکایی ها که در سال 2011 بدلیل شکست ها و ناکامی های مکرر، مجبور به ترک خاک عراق شدند در سال 2014 به بهانه مبارزه با داعش و در راس یک ائتلاف بین المللی بار دیگر وارد این کشور شدند.
با اعلام پایان داعش در عراق در اوایل آذرماه جاری بسیاری از احزاب، شخصیت ها و رسانه های عراقی با اشاره به منتفی شدن بهانه حضور آمریکا تحت پوشش ائتلاف بین المللی مدعی مبارزه با داعش در کشورشان، بیش از پیش خواستار خروج نیروهای آمریکایی از عراق شده اند.
پارلمان قبلی عراق اوایل اسفندماه گذشته در مصوبه ای از دولت خواست تاریخی را برای خروج نیروهای نظامی خارجی از این کشور مشخص کند.
با گذشت نزدیک به هشت ماه و در حالی که نخست وزیری حیدرالعبادی روزهای پایانی خود را سپری می کند، دولت هنوز گزارشی درباره اقدام احتمالی دراین خصوص منتشر نکرده است.
همچنین هیچ آمار رسمی از تعداد سربازان آمریکایی مستقر در عراق در دست نیست.
دخالت های مستقیم و همراه با تهدید آمریکا در انتخابات اخیر عراق از جمله اقدامات چندین ماهه برت مک گورک فرستاده ویژه رئیس جمهوری آمریکا برای تعیین ترکیب دلخواه واشنگتن برای دولت جدید عراق، انتقادها از حضور نظامی و نیز کم و کیف روابط با آمریکا را بیش از پیش در میان محافل سیاسی عراق مطرح کرده است.