به گزارش ایسنا به نقل از سایت حراجی «ساتبی»، ۲۵۶ اثر تاریخی هنری متعلق به جهان اسلام با قدمتی بیش از ۱۰۰۰ سال در تاریخ ۲۴ اکتبر (دوم آبان) در حراجخانه «ساتبی» لندن به فروش خواهند رسید که شامل آثار ارزشمند و تأثیر گذار ممالک گوناگون اسلامی در دوران و مکانهای متنوع است.
در این میان چند ده اثر ایرانی نیز چوب حراج میخورند که اغلب متعلق به دوره قاجار و صفویه هستند و از آن جمله، به چندین نسخه قرآن و تابلوهای نقاشی، قلمدان، آینهدان، مینیاتور، ظروف سفالین، قبلهنمای چوبی، کاشیهای منقوش، ظروف مسی، دیگر اشیاء تزئینی و جواهرات میتوان اشاره کرد.
۱۰ اثر مهم و گرانقیمت این حراجی عبارتاند از:
ظرف سفالی آبی و سفید از ترکیه
این اثر متعلق به سال ۱۴۸۰ میلادی از شهر «ایزنیکِ» ترکیه است و هماکنون نیز به یک مجموعهدار آثار هنری در امریکا تعلق دارد. تخمین زده شده این اثر با قیمت ۳۸۷.۳۰۰ تا ۶۴۵.۵۰۰ هزار دلار به فروش برسد.
تابلو سفالی میناکاری شده عثمانی
یک تابلو سفالی با خطوطی از قرآن که به ترکیه و دوره عثمانی تعلق دارد با قیمتی معادل۳۸۷.۳۰۰ تا ۶۴۵.۵۰۰ هزار دلار به فروش خواهد رفت. این اثر مربوط به سه ماهه آخر قرن ۱۶ میلادی است.
آلبوم تصاویر لباسهای بومی از ترکیه
یک آلبوم فوقالعاده از دوران عثمانی شامل تصاویر لباسهای محلی متعلق به اواخر قرن ۱۹ است. این آلبوم دارای ۱۲۰ تصویر از لباسهای محلی و لباسهای تشریفاتی است و تخمین زده شده که با قیمت ۲۵۸.۲۰۰ تا ۳۸۷.۳۰۰ هزار دلار چکش بخورد.
دو نقاشی پرتره
یکی از این دو پرتره تصویری از «سلطان بایزید اول، پادشاه عثمانی» و دیگری تصویر«ژان پاریزو دو ولت، شخصیت جنگاور برجسته فرانسوی» را نشان میدهند. احتمالا این آثار به یک نقاش ایتالیایی در سالهای ۱۵۷۶ تا ۱۵۸۱ تعلق داشته باشند. قرار است این دو پرتره با قیمتهای ۲۵۸.۲۰۰ تا ۳۸۷.۳۰۰ هزار دلار بهفروش روند.
جواهر میناکاری شده
این جواهر میناکاری شده و دارای جواهر از شمال هند متعلق به اواخر قرن ۱۸ تا اوایل ۱۹. این اثر با قیمت تخمین زده شده معدل با ۲۵ تا ۳۸ هزار دلار چکش خواهد خورد.
پرتره پرنس مغول، ۱۶۳۰
یک پرتره از پرنس مغول که به شمال هندوستان تعلق دارد با قیمت ۱۰.۳۲۸ تا ۱۵.۴۹۲ هزار دلار فروخته خواه دشد.
پایه قرآن میناکاری شده، قرن ۱۵
این جا قرآنی نادر و مهمِ چوبی متعلق به دوران عثمانی، با عاج تزیین شده و با قیمت ۹۰.۳۷۰ تا ۱۲۹.۱۰۰ هزار دلار چکش خواهد خورد.
قرآن مینیاتوری عثمانی
یک قرآن مینیاتوری متعلق به دوره عثمانی از ترکیه با قیمت تخمین زده شده برابر با ۲۵.۸۲۰ تا ۳۸.۷۳۰ هزار دلار بهفروش خواهد رفت. این اثر به سالهای ۱۵۴۷ تا ۱۵۷۸ تعلق دارد.
اسطرلاب برنجی، ۷۵۲ هجری
این اسطرلاب برنجی که با طلا مینیاکاری شده، توسط «محمد بن ابی بکر القاعده، سوریه» امضا شده. احتمالا این اثر در دوره عثمانی بوده است.
علم متعلق به دوران صفویه، ۱۶۰۹
این خنجر ایرانی که به دوران صفویه تعلق دارد، امضای فردی بهنام «محمد بن رضا» به همراه تاریخ بر روی آن حک شده است. میتوان گفت این علم نشاندهنده هنر فلزکاری و خطاطی دوران صفویه است. قرار شده این قطعه فولاد نگارگری شده با قیمتی معادل ۱۰۳.۲۸۰ تا ۱۵۴.۹۲۰ هزار دلار بهفروش برسد.
حراجی کریستیز لندن نیز یک روز پس از برگزاری حراجی ساتبی، در روز ۲۵ اکتبر (سوم آبان) در حراجی خود با عنوان هنر دنیای اسلام و هند شامل قالی و فرشهای شرقی در مجموع میزبان ۳۸۵ اثر از کشورهای ایران، هند، ترکیه، چین، سوریه، عربستان، اسپانیا، روسیه، فلسطین، مراکش، اردن، ایتالیا، مصر، بریتانیا، عراق، ازبسکتان، ترکمنستان و تونس خواهد بود که در این میان ۱۵۰ اثر ایرانی از نسخ چندصد ساله قرآن و شاهنامه و مثنوی معنوی تا نقاشیهای و کاشیهای دوره صفوی و چندین تخته فرش پارسی با قیمت اولیه هزار تا بیش از ۲۳۰ هزار دلار نیز چوب حراج میخورند.
چندین اثر ایرانی در هر دو حراجی ساتبی و کریستیز مشترک هستند و در هر دو حراجی در معرض دید و فروش مجموعهدارن و خریداران قرار میگیرند.