به گزارش مهر، علی صادقی نائینی با اشاره به این که پایش خشکسالی یک روند بلندمدت است که تصاویر قابل دریافتی از ماهواره در موقعیتهای مختلف جغرافیایی را ممکن میکند، گفت: حتی اگر هوا ابری باشد و یا مشکلات جوی داشته باشیم هم امکان پایش خشکسالی از طریق تصاویر ماهواره ای ممکن است.
وی افزود: خشکسالی از نظر پوشش گیاهی و یا وجود آب در منطقه در بلندمدت مورد بررسی قرار میگیرد. بر این اساس هم اکنون اطلاعات ماهوارهای از وضعیت خشکسالی در کشور را به صورت ماهانه میتوانیم اعلام کنیم. به این معنی که دادههای ماهوارهای به ما میگویند که هر استان ماهانه چه وضعیتی از نظر خشکسالی دارد.
معاون سازمان فضایی ایران با اشاره به آخرین گزارش دریافتی از اطلاعات ماهوارهای که مربوط به پایان خرداد است، گفت: بر مبنای این دادهها، وضعیت خشکسالی کشور را در ۱۷ سال گذشته مورد بررسی قرار دادهایم. بر این اساس مشخص شد هر استان در مقایسه با خرداد سالهای ۱۳۸۰ تا ۱۳۹۶ چه وضعیتی داشته است.
صادقی نائینی اضافه کرد: بر مبنای این اطلاعات ماهوارهای، استان فارس وضعیت خوبی ندارد و نسبت به این بازه زمانی (۱۷ سال گذشته) خشکسالی شدیدتری را شاهد بوده است.
وی یادآور شد: اطلاعات ماهوارهای نشان میدهد که در بخش عمدهای از استان فارس، امسال نسبت به ۱۷ سال گذشته، وضعیت بدتری را در زمینه خشکسالی شاهد بودیم. به علاوه آن بخشهایی از استان اصفهان نیز وضعیت خوبی ندارند.
معاون سازمان فضایی ایران گفت: اما در کل کشور، اطلاعات ماهوارهای حاکی از آن است که نسبت به ۱۷ سال گذشته شرایط نرمال است و برای مثال در استانهای شمال غربی کشور، میزان خشکسالی تغییر نکرده است.
صادقی نائینی با بیان این که تصاویری که از طریق اطلاعات ماهوارهای به دست میآوریم با دادههای سازمان هواشناسی متفاوت است، تصریح کرد: سازمان هواشناسی، ایستگاههای مختلف را به صورت دقیق پایش میکند اما اطلاعات ماهوارهای، اطلاعاتی پیوسته است و به صورت یکپارچه گزارش میشود.
وی تاکید کرد: برای کل کشور نیازمند نقشه پیوسته از اطلاعات ماهوارهای هستیم البته دقت اطلاعاتی هم که از این حیث به دست میآید، از ایستگاههای زمینی کمتر، اما پیوسته است.