به گزارش مهر، نشست خبری همایش «سینما در عصر دیجیتال» در مدرسه ملی سینما با حضور روحالله حسینی مدیر مدرسه ملی سينما و دبیر همایش و میلاد شکرخواه دبیر اجرایی این رویداد برگزار شد.
حسینی در ابتدای این نشست گفت: همایش بینالمللی «سینما در عصر دیجیتال» محصول جلساتی است که در خانه سینما در بیش از یک سال گذشته برای برطرف کردن نیازهای آموزشی و پژوهشی برگزار شد. در واقع نیازهای سینماگران را شناسایی کردیم تا برنامه آموزشی مدرسه ملی را مدون کنیم.
وی بیان کرد: سینما تا امروز ادوار مختلفی را پشت سرگذاشته و تبدیل به ابزاری برای بیان رویاها شده و تحولات چشمگیری نیز در حوزه ابزار داشته است.
مدیر مدرسه ملی سینما تاکید کرد: مهمترین تحولی که حوزههای مرتبط با سینما را متحول کرده، فناوری دیجیتال و گذار از آنالوگ به دیجیتال است.
وی بیان کرد: پدیدآوران فیلمهای سینمایی و حتی مخاطبان سینما نیز طی این سالها با دیجیتال دچار تحول شدهاند و میتوان گفت با این فناوری نه تنها سینما و اقتصاد آن بلکه فرهنگ نیز دچار تغییراتی شده است.
حسینی گفت: این همایش با محور اساسی چنین تغییراتی در سینما شکل میگیرد و با حضور هنرمندان و استادانی در عرصه سینما و دیگر حوزهها برگزار میشود.
وی تاکید کرد: ۴۳۲ مرکز در داخل و خارج از ایران از برگزاری این همایش برای حضور، مطلع شدند. موضوع این همایش کاملا تخصصی است و چندان انتظار ارائه مقاله در تعداد بالا را نداشتیم. در کل ۵۰ چکیده مقاله به دست ما رسیده که از این میان تنها نیمی از چکیدهها برای ارائه در همایش مناسب بود.
وی توضیح داد: ۶ پنل تخصصی هم درباره ادامه حیات سینما، تغییر در روایت داستان در سینما و مخاطبان سینما برگزار میشود که برگرفته از نیم دیگری از چکیده مقالهها است، تاکید میکنم ماهیت این پنل ها میان رشتهای است.
حسینی گفت: ۳ کارگاه ویژه که به موضوع امکانات ویژه سینمایی میپردازد، نیز در طول همایش برگزار میشود.
وی تاکید کرد: همایش علمی امکانی برای ارائه آخرین دست آوردها است. همچنین محلی برای ارتباط گسترده میان سینماگران است. در همین زمینه اطلاع رسانی گسترده ای در سطح بین المللی داشتیم و ۸ میهمان بینالمللی از اروپا آمریکا و آسیا در این همایش حضور خواهند داشت.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود توضیح داد: در حوزه سینما کمتر عادت به گفتگو داریم البته جشنواره سینمایی در کشور بسیار برگزار میشود اما محلی برای گفتگو میان سینماگران و دانشگاهیان وجود نداشته است.
دبیر همایش «سینما در عصر دیجیتال» ادامه داد: برای معرفی فناوریهای جدید دیجیتال در سینما ارتباطات خوبی را با کمپانیها برقرار کردیم اما به دلیل مانع جدی چند ماه گذشته و علی رغم تمایل برای حضور شرکتها در این همایش، نتوانستیم این بخش را داشته باشیم.
وی ادامه داد: در واقع بیش از ۸ نفر تمایل به حضور در این همایش داشتند اما به دلیل شرایط موجود امکان حضور ندارند. براساس دیوانهبازیهای ترامپ چنین مشکلاتی پیش آمده است. این ۸ نفری نیز که در همایش حضور دارند از نظر خودشان بسیار خطر کردهاند.
مدیرعامل مدرسه ملی سینما توضیح داد: ابزار سینمایی در ایران به وفور بوده و هست، موضوع اصلی صرفا ابزار نیست، بحث فرهنگی اجتماعی و ارتباطی برای ما بسیار اهمیت دارد و ما باید آشنایی لازم را برای استفاده از این ابزار داشته باشیم.
حسینی در پایان با اشاره به اینکه ۳ محصول جانبی در این همایش ارائه خواهد شد، گفت: تاریخ تکنولوژی سینمای ایران از ۱۳۲۷ تا ۱۳۹۷ با همکاری خانه سینما به صورت یک محصول تصویری تولید میشود، همچنین محصول تصویری دیگری با موضوع تحول در حرفههای سینمایی و تاریخچه پیشرفت تکنولوژی سینمای جهان را در این همایش ارائه خواهیم کرد.