به گزارش شهرنوشت، محسن هاشمی در جلسه علنی یکشنبه 20 آبان شورای شهر با تبریک به مناسبت فرارسیدن ایام ربیع الاول و هجرت پیامبراکرم (ص) به مدینه اظهار کرد: ربیع، ماه شادمانی اهل بیت است و با توجه به نیاز جامعه به شادی و نشاط باید به ترویج فرهنگ شادمانی در جامعه توجه کرد.
هاشمی عنوان کرد: یکی از مبانی اصلی ترویج فرهنگ عزاداری در جامعه ما، روایت «یفرحون لفرحنا و یحزنون لحزنا» است، اما در همین حدیث نیز شادی، تفریح و نشاط بر عزاداری و غم مقدم است.
رئیس شورای شهر تهران تصریح کرد: متاسفانه جریانهای افراطی فرهنگی به گونهای دین را روایت میکنند که باید فضای جامعه توام با غم، عزاداری و ناراحتی باشد. در حالی که اخلاق نبوی و خلق علوی مبتنی بر نشاط، شوخ طبعی و روحیه سازی بوده است، اما ما از این الگو فاصله زیادی گرفتهایم. یکی از دلایلی که بعضی از مسلمانان افراطی با انتصاب امیرمومنان به خلافت بلافصل پیامبر مخالفت میکردند روحیه شوخ طبعی علی(ع) بوده است.
هاشمی ادامه داد: امروز شاهدیم جریاناتی، با توسعه ایام عزاداری، دهههای جدید میسازند و یک روز عزا را به دهه و ماه عزاداری تبدیل میکنند و در مقابل به بهانههای مختلف از روزهای شادی و نشاط جامعه میکاهند. این افراط موجب ایجاد بهانه برای دشمنان شیعه در جهان جهت متهم کردن و تخریب شیعیان به غلو میشود.
رئیس شورای شهر تهران تصریح کرد: مدیریت شهری باید برای ایجاد فضای مناسب روحی و روانی برای شهروندان، برنامه جامعی را برای اوقات فراغت، تفریح و سرگرمی و نشاط اجتماعی به خصوص برای نسل جوان در قالب برنامه سوم طراحی کند و از زیرساختهای مناسب فرهنگی شهرداری تهران و سرمایه بزرگ انسانی هنری، ورزشی و فرهنگی کلانشهر تهران برای ارتقاء نشاط اجتماعی و بهبود سرمایههای فرهنگی و هنری استفاده کند.
او عنوان کرد: دستور جلسه امروز، ارائه برنامه 5 گزینه نهایی تصدی شهرداری تهران است که ابتدا باید از همه گزینههای مطرح شده به خاطر همکاری با شورای اسلامی شهر تهران و حسن نیت تقدیر کرده و از اصحاب رسانه و کارشناسان درخواست کنم که همانند دو دور قبل فرایند انتخاب شهردار تهران را با جدیت دنبال و نظرات کارشناسی خود را همراه اطلاعات مورد نیاز شهروندان منتشر کنند.
هاشمی ادامه داد: نکتهای که در مورد ارائه برنامه شهرداران وجود دارد توجه به محدودیتهای زمانی پیش رو است، ما تنها دو سال و نیم یعنی قریب به 30 ماه تا انتخابات دوره ششم شورای شهر تهران فاصله داریم و این زمان، دیگر فرصتی برای آشنایی و برنامهریزی مستقل و مجزا برای مدیریت شهری باقی نگذاشته است.
او افزود: شهروندان تهرانی، به حق از مدیریت شهری انتظار دارند با توجه به فرصتهای صرف شده به دلیل تغییر مکرر در شهرداری تهران که خارج از اراده و تمایل شورای اسلامی شهر تهران بودهاست، از این زمان محدود باقیمانده برای عمل کردن و حل مسایل و معضلات استفاده کنند.
رئیس شورای شهر گفت: با توجه به تدوین برنامه سوم شهرداری تهران، مسایل و معضلات و اولویتهای شهر و خواست شهروندان مشخص است. بنابر نظرسنجیهای علمی انجام شده آلودگی هوا و ترافیک مهمترین معضلات شهر تهران است و تنها راهحل پایدار آن توسعه سیستم حمل و نقل عمومی انبوه است.