به گزارش شهرنوشت، سید محمدعلی افشانی در آیین بهرهبرداری از مرکز بازیافت و پردازش نخالههای ساختمانی ضمن تبریک به مناسبت فرارسیدن ماه ربیع الاول و قدردانی از دست اندرکاران افتتاح کارخانه گفت: ما قدر بسیاری از سرمایههای خود را نمی دانیم که یکی از آن ها پساب فاضلاب است؛ قبل از بروز خشکسالی پساب فاضلاب را یک معضل میدانستیم، اما امروز به اهمیت آن مانند زباله پی بردیم و به عنوان یک ثروت به آن نگاه میکنیم.
افشانی با بیان اینکه زبالهها و نخالههای ساختمانی به عنوان عاملی برای ویران کردن طبیعت و فدا کردن سرمایه نسل های آینده تصور میشد، تاکید کرد: تلاش کردیم با ساختن کارخانههایی نظیر آن چه امروز افتتاح شد، نخالههای ساختمانی را به سرمایه و ثروت تبدیل کنیم.
شهردار تهران با اشاره به راهاندازی کارخانه تولید مصالح از نخالههای ساختمانی گفت: این کارخانه نقش مستقیمی در بهبود زندگی شهروندان تهرانی خواهد داشت و جلوی تخریب منابع طبیعی را می گیرد. تهران شهری است که بافت فرسوده عظیمی دارد و مدیریت شهری که وظیفه مقاومسازی این بافت را دارد ناگزیر به استفاده از مصالح ساختمانی است.
افشانی ادامه داد: همین مسئله باعث میشود برای به دست آوردن مصالح بیشتر به سراغ طبیعت برویم، اما کارخانه تولید مصالح از زباله های ساختمانی میتواند جلو این مسئله را تا حدی بگیرد.
او با اشاره به اظهارات رئیس هیئت مدیره کارخانه مبنی بر اینکه کارخانه به اجبار تن به واگذاری درصدی از تولیداتش به شهرداری داده است، گفت: اگر کمکهای شهرداری نبود اجازه نمیدادند تا شعاع 120 کیلومتری تهران کارخانه راهاندازی شود. شهرداری چنین مجوزهایی میدهد و در مقابل باید در درآمد کارخانه سهیم باشد چراکه درآمد شهرداری باید از همین محلها تامین شود نه از فروش تراکم.
شهردار تهران با اشاره به شعار خود مبنی بر «شهر زیستپذیر و شهروند مشارکتپذیر»، گفت: اگرچه دوره مدیریتی من کوتاه بود، اما احساس میکنم شعار خوبی انتخاب کرده بودم و اگر شهردار بعدی این شعار را کنار بگذارد، اشتباه کرده است. مشکلات شهر تهران با مشارکت مردم قابل حل است و این کارخانه یکی از نمونههای مشارکت مردم در مدیریت شهری است، بدانید هر که با شهرداری تهران مشارکت کند، ضرر نخواهد کرد.
او گفت: در دوره مسئولیت خود همواره تلاش کردم پروژههایی را افتتاح کنم که به صورت کامل به بهرهبرداری رسیده باشند. این کارخانه را هم بعد از آن که مطمئن شدم به صورت کامل در حال فعالیت است، امروز افتتاح کردم.
افشانی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه تهران هنوز طرح جامع مدیریت پسماند ندارد، گفت: از زمانی که مسئولیت شهرداری تهران را بر عهده گرفتم دراینباره پرسیدم که پاسخ منفی بود. زمانی که طرح جامع مدیریت پسماند وجود نداشته نباشد اقداماتی که انجام میشود جامع و دقیق نخواهد بود. ما تلاش کردیم گام های اول را برای تدوین طرح جامع مدیریت پسماند برداریم، اما در عین حال معتقدم نباید منتظر طرح جامع ماند.
او ادامه داد: یکی از اقدامهایی که در این دوره انجام دادیم مشارکت دادن مردم در تفکیک پسماند از مبدا بود که از دو هفته گذشته آغاز شد و استقبال خوبی از آن صورت گرفت، به طوری که 20 هزار واحد مسکونی عضو آن شدند. زمانی که استقبال گسترده باشد دیگر نباید نگران سرمایه گذاری در این زمینه باشیم چراکه ثروت تولید می شود.
افشانی همچنین به شبکه کامیونهای جمعآوری نخاله های ساختمانی اشاره کرد و گفت: یکی از کارهایی که ما در این زمینه انجام داده ایم نصب GPS روی این کامیون ها بود که منجر به شفافسازی فعالیتهای این شبکه شد و نشان داد پیش از این تخلفاتی در میزان حمل و نقل نخاله های ساختمانی اتفاق میافتاد و اعداد ارائه شده از سوی کامیونداران در برخی موارد اشتباه بود.
شهردار تهران تاکید کرد: البته در جلسهای جزئیات این تخلفات را ارائه کردم، به عنوان مثال برخی از این کامیونها برای افزایش وزن نخالهها آب روی آن می ریختند. به هر حال با اقداماتی که انجام دادهایم در این زمینه شفاف سازی انجام شد و امیدواریم تمام این ها که در عرض چند ماه انجام شده است، در آینده ادامه پیدا کند.
او در بخش پایانی سخنان خود با اشاره به خرید تجهیزات آتشنشانی به عنوان یکی از اقدامهای مهم شهرداری تهران طی ماههای اخیر گفت: تلاشها و پیگیریهای ما منجر به این شد که دولت دلار 4 هزار و 200 تومانی برای خرید تجهیزات جدید آتشنشانی اختصاص دهد که به نظر میرسد اگر در آن مقطع این تلاش نمیشد دیگر نمیتوانستیم چنین ارزی برای خرید تجهیزات آتشنشانی از دولت بگیریم.